Szlovákiában az államfő árt leginkább a kormányfő tekintélyének

Igor Matovič szlovák pénzügyminiszter közösségi oldalán megvádolta Čaputová államfőt Eduard Heger miniszterelnök tekintélyének lejáratásával.

„Minden alkalommal azt sugallja az embereknek, hogy a kormányfőnek nagyobb tekintéllyel kellene rendelkeznie. Ezek alattomosan kiszámított ismételt halálos csókok.”

A politikus úgy véli, hogy az elnökasszonynak a folyamatos gáncsoskodás helyett ebben a nehéz helyzetben inkább segítenie kellene a miniszterelnököt. Mármint ha valóban Szlovákia javát szeretné és nem a saját imázsát akarná fényezni az emberek előtt.

A volt miniszterelnök így reagált Zuzana Čaputovának a TA3 hírtelevízióban elhangzott, a kormány erélytelenségét bíráló kijelentéseire. Az államfő Eduard Heger miniszterelnökkel folytatott vitájában felrótta a kormánynak, hogy a járványkezelése kaotikus és Szlovákia a világ egyik legrosszabban teljesítő országa ezen a téren. Kritikája érintette a korábbi miniszterelnök, Igor Matovič tevékenységét is.

Forrás: ma7.sk

Kövessen minket: Facebook


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek