Vitam et sanguinem.

Olvasóink írták

Mivel érdemelték ki a külhoniak a szavazati joguk? Mit tettek érte?

“Válaszolok Neked, kedves liberális barátom. Nem azért, hogy megértsd, nem, ezt nem fogod érteni. De csak úgy magamnak, stílusgyakorlatnak, ha úgy tetszik. Vagy annak, aki megérti.
Nos, kicsit szégyenkezve látom be, hogy semmit. Semmit nem tettünk azért, hogy szavazhassunk, semmi különöset. Mindössze megőriztük azt, amit fordított esetben te már rég elvesztettél volna: a magyarságunkat. A magyar nyelvünket, kultúránkat. Száz év alatt már csak a legkitartóbbak nem asszimilálódtak, a hozzád hasonlók már rég igen. De mi még álljuk a sarat. Őrizzük nektek a székely kürtőskalácsot, a korondi kerámiát, a torockói kettős napkeltét, a kalotaszegi varrottasokat és a mezőségi táncokat. A rejtett ösvényeket, az ősi szavakat, a hagyományokat, de tudom, hogy ezek a magadfajtáknak semmit se jelentenek. Értelmezni se tudod őket. Te csak a te kis gyurcsányi világodban gondolkodsz, be vagy zárva Hegyeshalom és Ártánd közé. El se tudod képzelni, hogy az elcsatolt területeken mi folyt és folyik. Ami neked természetes és mindennapos, azért mi állandó harcot vívunk. De mindenféle határhúzogatások, ide-oda csatolások, Benes-dekrétumok, földreformok, kitelepítések és népirtások ellenére még élünk, ahogy lehet. Őrizzük még, talán Neked is, ahogy lehet. Őrizünk még valamit, ahogy a rabok a régi fényképeket. Régi szavakat, régi fejedelmek neveit, pusztuló falvak neveit suttogjuk a szélbe. És talán már nem is a jövőnek őrizzük őket. Hanem a múltnak.

Te a pénzeddel adózol a magyar államnak, a jelenlegi csonka államnak. Mi az életünkkel és vérünkkel adózunk, egy sokkal nagyobb és fennköltebb valaminek: a Magyar Nemzetnek. Vitam et sanguinem. Szóval, kedves baloldali barátom, te, aki sajnálod tőlem ezt a fél szavazati jogot: tedd össze a két kezed, és adj hálát, hogy a szabad Magyarországon születtél. És szégyelld el magad.

És igen, kedves liberális barátom, igen, elmegyünk szavazni. Mert ha mi nektek nem is kellünk, Ti kelletek nekünk.”

Nyitókép: facebook

Kérjük a gyalázkodások mellőzését! A PannonHírnököt olvassák! “Semmiben nem értek egyet Önnel, de mindent megteszek azért, hogy elmondhassa a véleményét.”  – Voltaire 

Ha tetszenek a tartalmak, kérjük támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek