Vizsgálati fogságba kerülhetnek a „Bohócok” akció gyanúsítottjai

Javaslatot tett a nyomozó Karol P., Rastislav R. és Tomáš F. vizsgálati fogságba helyezésére. A 3 férfit a Bohócok (Šašovia) rendőrségi akció során vették őrizetbe és szélsőséges témájú anyagok előállításával gyanúsítják őket.

A gyanú szerint extrémista eszméket terjesztő zenei albumok készítésében vettek részt – tájékoztatott Denisa Bárdyová, az országos rendőr-főkapitányság szóvivője.

9 személyt gyanúsítanak az ügyben – 8 szlovák és egy cseh állampolgárt. Nyolc ember közülük 5-öt ügyészi engedéllyel szabadlábra helyeztek.

Rastislav R. színész, a Krátky proces nevű extrémista zenekar énekese. A Markíza televízió értesülései szerint náci és hitlerista témájú tárgyak gyűjteményét találták meg a lakásában. A televízió értesülései szerint Marek V., a Horkýže Slíže zenekar menedzsere és dobosa szintén az őrizetbe vett személyek között van.

Karol P. a Krátký proces zenekar alapító tagja és basszusgitárosa. Rastislav R. és egy további gyanúsított korábban szoros kapcsolatban állt a pozsonyi Takáč-féle bűnszervezettel.

Rastislav R.-t és Drahomír Č.-t 2014 júniusában a Pozsonyi Kerületi Bíróság szenátusa jogerősen felmentette a pozsonyi Obluda klubban 2008-ban történt verekedéssel kapcsolatos bűncselekmény ügyében. A két férfit rendbontással, valamint az alapvető emberi és szabadságjogok elnyomását célzó csoportok támogatásának bűncselekményével vádolták.

Forrás: ujszo.com

Kép: Denník N


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek