Vizsgálja a belügyminisztérium a Széplak utcai rendőri beavatkozást

A Széplak utcai támadó ellen büntetőeljárás indult, egy őrt megkéseltek, egy fiatal lány megsérült.

„A nyomozás eddigi eredményei szerint a 34 éves pozsonyi Martin H. nem sokkal 15 óra után jelent meg a gazdasági minisztérium épületénél, hozzávágott valamit a bejárati ajtóhoz és megkéselte az őrt. Vállon és hasba szúrta.” – közölte a rendőrség.

A belügyminiszer találkozni fog azokkal a rendőrökkel, akik beavatkoztak az ügyben. „A Széplak utcában már hosszabb ideje megkettőzött őrjárat teljesít szolgálatot, főleg hétvégén. A járőrök hét percen belül a helyszínen voltak” – mondta Denisa Saková belügyminiszter.

Az incidens a gazdasági minisztérium Štefanovič utcai épületében kezdődött. A késsel felfegyverkezett támadó erőszakkal akart behatolni a minisztérium épületébe, és megszúrt egy őrt. A rendőrök a Széplak utcán érték utol, felszólították, hogy álljon meg és dobja el a kést, de nem reagált, ezért használták a szolgálati fegyverüket.

Forrás: bumm.sk, tasr


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek