Vízzel kezdd a napot!

Létszükségletünk a víz. Mégis, sokan túl kevés folyadékot vesznek magukhoz. Pedig egészségesebbre ihatjuk magunkat! A cikkből kiderül, milyen egyszerű is ez.

Minden reggel, ébredés után jól esik egy kis ital. De nem mindegy, hogy mit és hogyan veszünk magunkhoz. A legjobb a szervezetünknek az, ha egy pohár langyos vizet iszunk, akár minden étkezés előtt és után is.

De miért jó, ha melegen isszuk a vizet?

A reggeli langyosan elfogyasztott víz képes megtisztítani a beleket a méregtől. Segít lebontani az ételt a gyomorban, és eljuttatni a bélcsatornán keresztül a vastagbélhez. Így kevesebb idő alatt bomlanak le az ételek, és nincs idejük bajt okozni a belekben, és búcsút inthetünk a székrekedésnek!

A gyorsan felhajtott meleg víz kiüríti a káros anyagokat a vérrendszerből, így a vérkeringés is javul a hatására. Ahhoz, hogy még intenzívebb hatást érjünk el, adhatunk pár csepp friss citromlevet a meleg vízhez.

lemon-water

Fogyhatunk is, ha rendszeresen egy nagy pohár langyos vízzel kezdjük a napot! A meleg víz ugyanis növeli a testhőmérsékletet, így fokozza az anyagcserét, ennek hatására pedig  a zsír hamarabb lebomlik. Persze ehhez azért az is kell, hogy odafigyeljünk a bevitt kalóriák mérséklésére…

A meleg víz mindeközben nyugtató, görcs enyhítő hatással is bír, ezért a legtermészetesebb orvosság a különféle fájdalmak, mint fejfájás vagy a menstruációs fájdalom kezelésére.

Próbálja ki Ön is!

Kapcsolódó cikkeink:

A citrom erejével

Így tehet szebbé és egészségesebbé a citromos víz

 

Képek forrása: http://blog.doctoroz.com,  http://thespiritscience.net

 


Hasonló cikkek