Vlček lesz a kajak négyes tagja a tokiói olimpián

Eldőlt, hogy a szlovákiai kajak négyes a Samuel Baláž, Denis Myšák, Vlček Erik, Botek Ádám összeállításban indul 500 méteren a tokiói olimpián.

Az egyetlen kérdőjel Vlček helye volt, ugyanis míg vele a hatodik helyen végzett az egység az idei szegedi világkupa-versenyen, a poznani Európa-bajnokságon Zalka Csabával ezüstérmes lett a kvartett.  „Hétfőn Erik legyőzte Csabát egy 400 méteres, kétfutamos háziversenyben, így a végrehajtó bizottság ülésére a vele felálló négyest terjesztjük be elfogadásra. Arról, hogy ki indulhat majd K1 1000 méteren Tokióban, még nem döntöttünk, még van egy kis időnk gondolkodni” – nyilatkozta Filip Petrla, a hazai szövetség sík vízi szakágáért felelős sportigazgatója.

A négyes edzője, Likér Péter elmondta, nem szerettek volna a tárgyalóasztal mellől dönteni a kérdésben. „Ez volt a legigazságosabb, összehasonlíthattuk a két kajakos aktuális formáját – magyarázta Likér, miért döntöttek a szétlövés mellett, amelyet Zemníken szerveztek meg. – Két, szinte egyformán jó négyesről van szó, és azt is tudni kell, hogy nagyon kicsi különbséggel győzött Erik. Csaba nagyon összetört, kell egy kis idő neki, hogy feldolgozza a történteket. Én igyekszem támasza lenni, és megadni neki mindent, amire szüksége lehet. Bár egy kis idő nekem is kell, nagyon friss ez a dolog.”

Vlček így készülhet hatodik olimpiájára. A 39 éves kajakos Athénben (2004) bronzérmes, Pekingben (2008) és Rióban (2016) ezüstérmes volt a négyessel. A 22 éves Zalka még nem szerepelt olimpián. „Csabával nagyon jó barátok vagyunk, és azok is maradunk. Ma én voltam egy kicsivel jobb a szoros versenyben. Nagyon örülök az olimpiának, óriási siker lenne egy újabb érem” – jegyezte meg Vlček.

Kövessen minket: Facebook

Külhon | Pannon Hírnök

Forrás: ujszo.com

Fotó: canoe.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek