Vodafone Mikulás osztott ajándékot Miskolcon

December 6-án a Miskolci Nemzeti Színházba is megérkezett a Télapó és 400 gyereknek hozott ajándékot.  A Gyermekváros lakóihoz, a fogyatékkal élőkhöz és a szegény családok hátrányos helyzetű gyermekeihez a Vodafone támogatásával érkeztek meg a csomagok.

Ajándékosztás a színpadon: Mikulás, manók és a gyerekek / PTV Fotó: Vona lldikó
Ajándékosztás a színpadon: Mikulás, manók és a gyerekek / PTV Fotó: Vona lldikó

Másodszorra került megrendezésre a Vodafone Mikulás, ami – hasonlóképpen a tavalyihoz – most is óriási sikert aratott. A színház előcsarnokában kakaós csiga, pogácsa, kakaó várta a gyereket, akik – miután elfoglalták helyüket a Nagyszínházban – egy vidám, táncos, zenés műsoron szórakozhattak a Télapó érkezéséig. A nevetésről a Mikulás manói (Varga Andrea, Jancsó Dóra, Vajda Éva, Kriston Milán) gondoskodtak. Aztán megérkezett a Mikulás és mindenki átvehette az ajándékát, csupán fel kellett érte mennie a színpadra.

A Vodafone Mikulása átadja az ajándékát / PTV Fotó: Vona lldikó
A Vodafone Mikulása átadja az ajándékát / PTV Fotó: Vona lldikó

„A Vodafone-nal való együttműködésnek köszönhetően az elmúlt évek során már több száz hátrányos helyzetű gyermek élvezhette a színház különféle előadásait.” – mondta Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója. Major Péter, a Vodafone Magyarország ügyfélszolgálati igazgatója pedig így fogalmazott a két intézmény együttműködésével kapcsolatban: „A színház támogatásával és a pályakezdő fiatal művészeket segítő ösztöndíj létrehozásával igyekszünk hozzájárulni a miskolci színjátszás és balett hosszútávú sikeréhez.”

A színpadon álló karácsonyfa is nagy sikert aratott / PTV Fotó: Vona Ildikó
A színpadon álló karácsonyfa is nagy sikert aratott / PTV Fotó: Vona Ildikó

A Vodafone Magyarország évente 5 millió forintos támogatást nyújt a Miskolci Nemzeti Színháznak, hogy a fiatal színészek és balett táncosok számára megkönnyítse a kritikus pályakezdő éveket és hozzájáruljon pályán tartásukhoz. Tavaly indult útjára a Vodafone Digitális Iskola Program, amelynek célja a hátrányos helyzetű fiatalok digitális ismereteinek fejlesztése és a magyarországi oktatás digitális átalakításának ösztönzése. 1300 Vodafone Tab SpeedLTE táblagépet osztott ki 25 iskolában országszerte a vállalat, valamint díjmentesen biztosítja az oktatási célú használathoz szükséges havi 3 GB adatforgalmi keretet az érintett diákok számára.

Mindenkinek jutott ajándék a színházban / PTV Fotó: Vona Ildikó
Mindenkinek jutott ajándék a színházban / PTV Fotó: Vona Ildikó

A tavalyi év nagysikerű télapós rendezvénye után a Vodafone idén is több száz gyermeket ajándékozott meg a miskolci teátrumban. Az ünnepségen a Miskolci Gyermekváros lakói, az Éltes Mátyás Gyógypedagógiai Intézmény, a Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola tanulói és miskolci nagycsaládosok gyermekei vettek részt, akik a Mikulás ajándéka című zenés, táncos karácsonyi előadást is megtekinthették Jancsó Dóra és Varga Andrea színművésznők rendezésében.


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek