Vodafone Mikulás osztott ajándékot Miskolcon

December 6-án a Miskolci Nemzeti Színházba is megérkezett a Télapó és 400 gyereknek hozott ajándékot. A Gyermekváros lakóihoz, a fogyatékkal élőkhöz és a szegény családok hátrányos helyzetű gyermekeihez a Vodafone támogatásával érkeztek meg a csomagok.

 

Ajándékosztás a színpadon: Mikulás, manók és a gyerekek / PTV Fotó: Vona lldikó
Ajándékosztás a színpadon: Mikulás, manók és a gyerekek 

 

Másodszorra került megrendezésre a Vodafone Mikulás, ami – hasonlóképpen a tavalyihoz – most is óriási sikert aratott. A színház előcsarnokában kakaós csiga, pogácsa, kakaó várta a gyereket, akik – miután elfoglalták helyüket a Nagyszínházban – egy vidám, táncos, zenés műsoron szórakozhattak a Télapó érkezéséig. A nevetésről a Mikulás manói (Varga Andrea, Jancsó Dóra, Vajda Éva, Kriston Milán) gondoskodtak. Aztán megérkezett a Mikulás és mindenki átvehette az ajándékát, csupán fel kellett érte mennie a színpadra.

 

A Vodafone Mikulása átadja az ajándékát / PTV Fotó: Vona lldikó
A Vodafone Mikulása átadja az ajándékát

 

„A Vodafone-nal való együttműködésnek köszönhetően az elmúlt évek során már több száz hátrányos helyzetű gyermek élvezhette a színház különféle előadásait.” – mondta Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója. Major Péter, a Vodafone Magyarország ügyfélszolgálati igazgatója pedig így fogalmazott a két intézmény együttműködésével kapcsolatban: „A színház támogatásával és a pályakezdő fiatal művészeket segítő ösztöndíj létrehozásával igyekszünk hozzájárulni a miskolci színjátszás és balett hosszútávú sikeréhez.”

 

A színpadon álló karácsonyfa is nagy sikert aratott / PTV Fotó: Vona Ildikó
A színpadon álló karácsonyfa is nagy sikert aratott

 

A Vodafone Magyarország évente 5 millió forintos támogatást nyújt a Miskolci Nemzeti Színháznak, hogy a fiatal színészek és balett táncosok számára megkönnyítse a kritikus pályakezdő éveket és hozzájáruljon pályán tartásukhoz. Tavaly indult útjára a Vodafone Digitális Iskola Program, amelynek célja a hátrányos helyzetű fiatalok digitális ismereteinek fejlesztése és a magyarországi oktatás digitális átalakításának ösztönzése. 1300 Vodafone Tab SpeedLTE táblagépet osztott ki 25 iskolában országszerte a vállalat, valamint díjmentesen biztosítja az oktatási célú használathoz szükséges havi 3 GB adatforgalmi keretet az érintett diákok számára.

 

Mindenkinek jutott ajándék a színházban / PTV Fotó: Vona Ildikó
Mindenkinek jutott ajándék a színházban

 

A tavalyi év nagysikerű télapós rendezvénye után a Vodafone idén is több száz gyermeket ajándékozott meg a miskolci teátrumban. Az ünnepségen a Miskolci Gyermekváros lakói, az Éltes Mátyás Gyógypedagógiai Intézmény, a Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola tanulói és miskolci nagycsaládosok gyermekei vettek részt, akik a Mikulás ajándéka című zenés, táncos karácsonyi előadást is megtekinthették Jancsó Dóra és Varga Andrea színművésznők rendezésében.

 

Szöveg és fotók: Vona Ildikó


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek