Vučić tájékoztatta Sorost

Aleksandar Vučić szerb államfő találkozójukon tájékoztatta Alexander Sorost, a Nyílt Társadalom Alapítvány igazgatóbizottságának alelnökét a Belgrád és Pristina közötti tárgyalások fejleményeiről, kiemelve, hogy a kapcsolatok fejlesztése fontos a Nyugat-Balkán régió stabilitásának fenntartásában.

Az államfő kabinetjének közleménye szerint Vučić Sorossal beszélgetett arról is, hogy a civil társadalom és az Alapítvány miként tud segíteni a régió stabilitásának és békéjének megerősítésében. Soros György úgy értékelte, hogy a Balkánnak és Európának egy fenntartható megoldásra van szüksége Koszovó kérdésében, amely békét és stabilitást hoz a régiónak.

Soros hangsúlyozta, hogy Belgrádban és Pristinában is szükség van a civil társadalom támogatására a kompromisszum elérése érdekében. Az üzletember azt is közölte a szerb államfővel, hogy a Nyílt Társadalom Alapítvány létrehozott egy alapot a roma kisebbséghez tartozó fiatal vállalkozók számára, ugyanis arról is tárgyaltak, hogy miként lehetne segíteni Szerbiában a roma kisebbségnek.

(forrás: Vajdaság ma)

(fotó: pannonrtv.com) 


Hasonló cikkek