VV Fanni: Mást írt a Bors, mást mond a Rendőrség

Csak a tényeket nélkülözi a Bors tegnapi lapszámában megjelent bűnügyi írás.

A Bors napilapban 2019. február 28-án kizárólag a védő nyilatkozatára épülő „Nem Fanni hajszálát találták a gyanúsítottnál” című cikk, több valótlanságot és félretájékoztatást tartalmaz, amely megjelenése előtt a lap újságírói a nyomozást folytató Budapesti Rendőr-főkapitányságot nem keresték meg.

A hiteles tájékoztatás érdekében a nyomozást folytató Budapesti Rendőr-főkapitányság az alábbiakat közli: A Budapesti Rendőr-főkapitányság a gyanúsított kihallgatásáról a védőt időben értesítette, aki a kihallgatáson nem jelent meg. Tekintettel arra, hogy ez az eljárási cselekmény a védő jelenléte nélkül is megtartható, ezért a kihallgatást a nyomozók teljesítették.

A valóságnak az az állítás sem felel meg, hogy a siófoki lakásban talált hajszál nem a sértettől származna.

Azon állítás, miszerint a rendőrök azt mondták a gyanúsítottnak, hogy „emberrablás, valamint halált okozó testi sértés miatt fognak vádat emelni ellene” sem felel meg a valóságnak, tekintettel arra, hogy a büntetőeljárás szabályai szerint a vádemelés az ügyészség hatásköre, így a rendőrség ilyet nem közölhet és nem is közölt. A valóság ezzel szemben az, hogy a rendőrség a letartóztatásban lévő férfivel emberölés bűntett megalapozott gyanúját közölte, amelyet továbbra is fenntart.

Forrás: police.hu

 


Hasonló cikkek