Webáruházak feladatai a közösség médiában

Mindenki már napi szinten részt vesz az online birodalom különféle szegmenseiben. Webáruházakban vásárolunk, online csetelünk rokonainkkal, barátainkkal, az interneten nézünk filmeket.

A cégek ugyanúgy használják a legújabb technikai vívmányokat, mint a magánemberek, mégis más a számukra jelentkező kölcsönhatás. Magánemberként is rengeteg új ajtó nyílhat meg, ha létrejön egy jól felépített felület, de a webáruházaknak máshogy kell kommunikálni, és más szemszögből kell megközelíteni a social média hatását a működésük szempontjából.

Ezt az irányvonalat követi a Bonus Shop webáruház is, amely a napjainkban népszerű árucikkek kategóriái mellett sokak számára érdeklődésre számot adó blogcikkekkel is megörvendezteti az oldalára látogatókat.

A social media szerepe

Az elmúlt években a digitalizáció iszonyú iramban tört élre. A technológia nagymértékű változása magával hozta, hogy a social média területe is kifejlődött, a cégeknek, így a webáruházaknak is lépést kell tartani az online marketing nyújtotta lehetőségekkel.

Minden cégnek először meg kell határoznia, hogy mit akar elérni a közösségi média segítségével. Az az egy biztos, hogy egy jól felépített stratégia, egy megfelelően működő és sok látogatót vonzó honlap kialakítása nélkülözhetetlen az induláshoz éppúgy, mint később, a folyamatos jelenléthez.

A céges kommunikáció mélysége

Egyik nagyon fontos szempont, amit a cégeknek figyelembe kell vennie, hogy ha egy start-up-ról van szó, vagy egy eddig nem jól prosperáló, nem ismert vállalkozásról, akkor bizony meg kell tanulniuk a social média felületeinek minden csínyját-bínyját. A ma embere az online térben tevékenykedik nap mint nap, ott éli az életét, így ha egy induló cég nem aknázza ki ezeket a lehetőségeket, akkor sokat veszíthet.

Más lehet a hozzáállása egy olyan nagyvállalatnak a social médiához, aki már sok-sok éve jelen van a piacon, ismert a neve, jól megy az üzlete. Az ilyen vállalatoknak nem létszükséglet, hogy minden közösségi média felületen jelen legyen, bár ártani nem árt neki.

A viccek helye az online megjelenésekben

Azt, hogy egy webáruház mennyire üssön meg közvetlen hangnemet, alapvetően a célcsoportja határozza meg. Ha az változatos piaci szereplőkből tevődik össze, akkor a webáruházak nyugodtan vehetik közvetlenebbre a figurát. Mindenkinek jól jön a napi mókuskerékben, ha vicceset olvashat, nevethet mémeken. Hiszen az emberek többsége vagy vásárlás vagy szórakozás miatt lép fel a netre, nem szeretne szomorú híreket, tartalmakat olvasni.

A jelenleg legnépszerűbb felületek

Ha valaki úgy dönt, hogy nem szeretne minden social média felületen jelen lenni, akkor választhatja a legnépszerűbbeket. Napjainkban a statisztikák alapján a legközkedveltebb a TikTok, majd ezt követi az Instagram. Persze ez is változhat az adott cég célcsoportját figyelembe véve, tehát mindenképpen érdemes megvizsgálni, hogy melyik webáruháznak hol vannak jelen a fogyasztói.


Hasonló cikkek