X Faktor – Sztárok kerestettek

Huszonhárom produkció került az ítészek elé a csütörtöki sztárválogatón Oroszlányban és ebből tizenhét tovább is jutott a következő fordulóba. A remek előadásokat mi sem bizonyítja jobban, minthogy olyan tehetséges fiatalok is bemutatkoztak, akik az X-fator kitelepült stábjának is felkeltették az érdeklődését.
Az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár kamaratermében tartott megmérettetésre csaknem 40 gyermek érkezett, ki-ki egyénileg vagy csoportosan lépett fel. Összességében Körtvélyfáy Zoltán közművelődés-szervező, Fejes Szandra – színésznő, a tavalyi országos tehetségkutató 5. helyezettje –  valamint Móri Ildikó gyermek- és ifjúsági referens döntése alapján tizenhét műsorszám jutott tovább a május 19-ei döntőbe.Többek között az a két ugrálóköteles műsorszám is osztatlan sikert aratott, akiknek tagjai jelenleg a helyi Hunyadi Mátyás Általános Iskola hírnevét öregbítik.

Négy énekest szemelt ki magának az X-faktor stábja. Sipos Balázst, aki az Ismerős Arcok: Nélküled című számát adta elő. Dominika Viktóriát, aki a Piramis örökbecsűjével, Ha volna két életem című számmal érkezett, illetve a műsorvezetőket is sok-sok dicsérő szó érte. Ők ketten, Kiss Krisztofer és Jónás Szabolcs is ígéretet kaptak arra, hogy előadásuk felvételeit továbbítják a televízióműsor szerkesztői felé és mindenféleképpen értesítik majd őket a továbbiakról. Jónás Szabolcs 2014-ben, Az ének iskolája című műsorban már bizonyított és akkor lépett ország-világ előtt először színpadra. Fejlődését a helyi Hemo Musical Stúdiónak is köszönheti, évek óta oszlopos tagja a formációnak.


Hasonló cikkek