Zajlik az élet a vadasparkban

Minden állat másképp viseli a bezártságot, főleg, ha a látogatók is elmaradnak. Nincs ez másképp Kecskeméten sem.

A kialakult járványhelyzet miatt a Kecskeméti Vadaskertnek is be kellett zárnia, azonban az élet itt sem állt le. Mindamellett, hogy a gondozók folyamatosan ellátják az állatokat, több újdonsággal is készülnek a munkatársak.

Míg az oroszlán szemmel láthatóan elszokott az idegenek látványától, addig a tigrisek rá sem hederítettek a Kecskeméti Televízió stábjára. A legjobban Hógolyó örült: a sarkának már hiányoznak a látogatók. A vírus miatt a vadasparknak is be kellett zárnia kapuit, az élet azonban nem állt meg, sőt sok újdonság történt az elmúlt hónapok alatt.

Már évek óta terveztünk, hogy a dámoknak és a muflonoknak közös kifutója legyen. Most megvalósult, így két helyről egy helyre hoztuk őket. A dám bika és tehén mellé pedig hoztunk még teheneket, tehát az állomány is szaporodott” – mutatta Tokovics Tamás.

A Kecskeméti Vadaskert ügyvezető igazgatója elárulta azt is, hogy tavasszal egy új fajjal lepik meg a látogatókat, de hogy pontosan milyen fajról van szó, azt egyelőre még titok fedi.

A vadasparkba újszülöttek is érkeztek. Szilveszterkor tengerimalacok jöttek a világra, így a dolgozók bíznak abban, hogy az új jövevények szerencsét hoznak az idén.

Révhegyi Andrea

Forrás: hiros.hu

 

Hazai Tükör | PannonHírnök


Hasonló cikkek