Zarándokhellyé válhat Bogárzó

Zarándoklatra alkalmas helyet, és a hit megerősítéshez is elengedhetetlen teret alakítanának ki a Makóhoz tartozó településrészen.

Vallási szempontból kiemelkedő lépésre készülnek a hívek, melyben természetesen a makói önkormányzat is partner: a tavaly felújított Páduai Szent Antal Templomhoz tartozó plébánia épületében zarándoklatra alkalmas teret szeretnének létrehozni.

Kell a megtisztulás a léleknek, kell a felfrissülés az embereknek, és szükség van a hitünk gyakorlására is, ha meg akarjuk élni a hétköznapokat, és ezzel együtt tiszteletünket is le szeretnénk róni a szentek és Isten előtt. Röviden írva így vélekedhetnek a hívek, akik nagyon várják már, hogy lehetőségük legyen meglátogatni az említett zarándok helyet Bogárzón.

A templomuk jó állapotban van, szeretnék méltóvá tenni hozzá a plébániát is. Ehhez keresnek pályázati forrást.

A tervek szerint a lépcsőket elbontanák és a helyén egy kisebb szabadtéri színpadot is építenének. Sajnos a templom másik oldalán található egykori elemi iskola épületei sokkal rosszabb állapotban vannak, nagyon sokat kellene költeni rájuk – mondta Mágori András önkormányzati képviselő a radio7.hu-nak.

Bogárzó régen tanyatelepülés volt, de lakói mára kihaltak, vagy csak szórványosan élnek ott. Viszont újra szívesen költöznének fiatalabb lakosok a településrészre, így ismét benépesülhet Bogárzó. Egy ilyen kis békés tanyaegyüttesnek szüksége van szent helyre.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | PannonHírnök 

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek