Zárva marad a strand Kazincbarcikán

Nem nyit ki idén nyáron a kazincbarcikai városi strandfürdő. A márciusban kezdődött szakhatósági és közműszolgáltatói bejárások alkalmával tartott ellenőrzések során kiderült, hogy a több évtizede épült komplexum mostanra elavult, így jelen állapotában nem felel meg a jogszabályok által előírt követelményeknek.

 

MTI fotó
Fotó: MTI

 

Teljes körű felújításra van szükség, anélkül már nem biztonságos a vendégek számára. A helyi önkormányzat a város 2015-ös költségvetésébe 15 millió forintot épített be a termálfürdő üzemeltetési költségeire, a szakhatósági vizsgálatok azonban megállapították, hogy a szabályszerű működéshez elengedhetetlen renoválás minimum 80 millió forintba kerül majd.

A beruházás tartalmazza a gépészeti felújítást, 25-30 beltéri, kültéri hideg-meleg vizes zuhanyzó építését, új öltöző- és WC blokkok, valamint veszélyesanyag-tárolók kialakítását, ivókutak felszerelését, továbbá a medencék és a vegyszeradagoló rendszer modernizálását.

Az önkormányzat szóvivője, Göndör Judit elmondta a sajtónak: a városvezetés minden pályázati és egyéb lehetőséget megragad, hogy a felújításhoz szükséges anyagi forrásokat előteremtse. Olyan szép, biztonságos és szabadidős célokat szolgáló strandot szeretnének kialakítani, ami a helyi lakosok igényeinek kielégítése mellett képes idevonzani a turistákat is. Amíg a fürdő zárva tart, az úszni vágyókat a Kazincbarcika-Berente Fedett Uszoda fogadja.


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek