Zelenszkij: Mindent meg kell tennünk, hogy túléljük a telet

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint ha ezt a telet kibírják az ukránok, akkor bármit kibírnak. Az orosz bombázások miatt egész Ukrajnában áramkimaradások vannak, de sok helyen más szolgáltatások sem működnek, ezért nagyon nehéz tél áll az ukránok előtt.

 

Megvédjük a hazánkat, és ez adja a lehető legerősebb motivációt – jelentette ki Volodimir Zelenszkij

 

Folyamatosak a bombázások Herszonban. Hiába foglalta vissza az ukrán hadsereg a régiót, az oroszok azóta is lövik a házakat és az infrastruktúrát. A közeli frontvonal és az alapvető szolgáltatások hiánya miatt képtelenség visszatérni a normál kerékvágásba. Ráadásul itt a tél.

“Az ellenség nagyon reméli, hogy a telet felhasználhatja ellenünk; hogy a hideget és a nélkülözést a rettegés részévé teszi,” monda az ukrán elnök. “Mindent meg kell tennünk, hogy túléljük ezt a telet, bármilyen nehéz is legyen. Ezen a télen helytállni azt jelenti, hogy mindent kibírunk. Oroszországnak még mindig vannak rakétái, és megvan a tüzérségi előnye, de nekünk van valamink, ami a megszállónak nincs és nem is lesz. Megvédjük a hazánkat, és ez adja a lehető legerősebb motivációt,” tette hozzá Volodimir Zelenszkij.

 

 

Az áramellátás Ukrajna egész területén szünetel

 

Az ukrán hadsereg mindenesetre nem adja fel, ez pedig erősíti a lakosság morálját is.

Az áramellátás Ukrajna egész területén szünetel, sok helyen más szolgáltatások is hiányoznak, de az emberek mindenütt próbálják fenntartani azt az életet, amelyet a megszállás előtt éltek, még ha ez sokszor lehetetlen is.

Forrás: hu.euronews.com

A nyitókép illusztráció.

 

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 


Hasonló cikkek