Zelenszkij támogatja a kettős állampolgárságot, de…..

Ukrajna elnöke a kaliforniai Stenford Egyetem hallgatói előtt tartott előadásán mondta el, miként vélekedik az Ukrajnában még mindig el nem ismert kettős állampolgárságról, áll a gordonua.com hírében.

Volodimir Zelenszkij a diákok kérdéseire válaszolva mondta, hogy támogatja azt, hogy a külföldön élő ukránok kettős vagy akár többes állampolgársággal rendelkezzenek. Például úgy lehessenek ukrán állampolgárokká az USA-ban élő ukránok, hogy ne kelljen lemondaniuk az amerikai állampolgárságukról. Az ukrán személyik és útlevelek révén egységesebbé lehetne tenni az ukrán nemzetet.

Állítása szerint a kijevi parlament már foglalkozik a kérdéssel, ám ez az ország jelenlegi helyzetében, amikor idegen megszállás alatt áll a Krím és a Donbász, egy bonyolult kérdés. Ezekben a régiókban ugyanis Oroszország tömegével ad állampolgári jogokat az ott élőknek. Ezen kívül más régiókba más országok is állampolgárságot osztanak az ukránoknak, mégpedig nem éppen ártó hátsó szándékok nélkül, állította Volodimir Zelenszkij.

 

Forrás: KH/gordonua.com


Hasonló cikkek