Zelenszkij: Többé nem tisztelem Porosenkót

Volodimir Zelenszkij elnökjelölt kijelentette, hogy többé nem tiszteli Petro Porosenko hivatalban lévő elnököt, választási ellenfelét, miután az sértegette őt. A komikus erről a strana.ua-nak adott interjújában beszélt a közte és Porosenko közötti élő televíziós adásban telefonon lezajlott szóváltás kapcsán.

Nem szeretem, ha sértegetnek, s mivel még nem vagyok elnök, megengedhetem magamnak, hogy teljesen önmagam legyek. … Azt hiszem, Porosenko úr az elmúlt öt évben mindent elkövetett azért, hogy országunk ne fejlődjön, bár a hívei úgy tartják, hogy mindent megtett Ukrajnáért. … Ha az ország népe támogatna a választásokon, s ön beszélgetne velem, soha nem bánnék önnel lekezelően, ha nem volt igazam. Évek óta ismert ember vagyok. Mindig fényképeződöm, beszélgetek az emberekkel. Mindig hallok a hiányosságaimról, soha nem gorombáskodom. Ez az ember (Porosenko – a szerk.) annyiszor nevezett bábnak és drogfüggőnek, hogy nem maradt bennem tisztelet iránta. Tisztelem az államfői intézményt, de nem őt. Ő az ország által megválasztott elnök. De erkölcsileg, emberileg úgy vélem, hogy egyszerűen sértő volt. […] Mindenkinek meg szoktam bocsátani. Engem többször is meg lehet sérteni, de nem maradt arcom, amit odatarthatnék. Odatartottam a balt, odatartottam a jobbat, de mégiscsak élő ember vagyok. Így beszéltek velem, s én úgy válaszoltam, ahogy szükségesnek tartottam” – fogalmazott Zelenszkij.

Petro Porosenko április 11-én előzetes bejelentés nélkül megjelent az 1+1 televízió Jog a hatalomhoz (Право на владу) című műsorában, ahol telefonon, élő adásban meglehetősen indulatos szóváltásba bonyolódott az úton lévő Volodimir Zelenszkijjel tervezett elnökjelölti vitájuk kapcsán- tudatta a Kárpátaljalap.net.

Forrás:  karpataljalap.net.
 


Hasonló cikkek