Zenés varázs Miskolcon  

Különleges gálaműsorral kedveskedett közönségének a Miskolc Nemzeti Színház december végén. A zenés produkció érdekessége a műfajok keveredésén túl, hogy nem csupán egyetlen alkalommal kerül színpadra.

Januárban ismét hallhatók a népszerű operák, operettek, musicalek részletei a teátrum művészei és a Budapesti Operettszínház sztárja, Homonnay Zsolt előadásában.

 

Az "Egy éjszaka Miskolcon" gálaest szereplői / Fotó: Gálos Mihály Samu
Az “Egy éjszaka Miskolcon” gálaest szereplői (Fotó: Gálos Mihály Samu)

 

Énekel Eperjesi Erika, Jancsó Dóra, Seres Ildikó, Varga Andrea, valamint Szőcs Artur, aki rendezője is a gálának. Közreműködik a színház zenekara, énekkara és a Miskolci Balett. A készítők törekedtek arra, hogy személyes hangvételű legyen az est, így elhangzik egy-egy téli történet is felvételről vagy élőben; különleges hatást keltenek a kivetítőn fekete-fehérben látható filmbejátszások. A két felvonásos előadás során felcsendülnek ismert magyar és külföldi dalok is: Máté Pétertől indulva MC Hammer „U Can’t Touch This” rapjéig. Operettek közül a Csárdáskirálynő, Marica grófnő, a musicalek világából pedig az Elisabeth, a Nyomorultak, Valahol Európában, Kabaré, Rebecca és az Óz, a csodák csodája slágereinek örülhetünk.

Az Egy éjszaka Miskolcon című gálaest januárban három alkalommal tekinthető meg a Nagyszínházban.

 

Szöveg: Vona Ildikó

Nyitókép: Seres Ildikó és Homonnay Zsolt (PTV Fotó: Vona Ildikó)

 


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek