Žitňanská: A Za ľudí képviselői nem eladók

Jana Žitňanská, a Za ľudí képviselője a kormányfőnek is megerősítette azt a tényt, hogy a pártja parlamenti képviselőit nem lehet megvesztegetni.

Žitnanská Matovič azon kijelentésére reagált, miszerint a koalíció 78 képviselővel azért nem lenne működésképtelen, mert akadna néhány képviselő, akit pénzért meg lehetne vesztegetni.

Matovič a hétvégén kifejtette, hogy a SaS és a Za ľudí képviselői behúznák a ,,farkukat“, ha a parlament elnökét, Boris Kollárt (Sme rodina) kellene visszahívni. Az SaS párt nem kommentálta a kormányfő szavait.

,,Ha a kormányfő szavaira kellene reagálni, akkor szeretném biztosítani a közvéleményt és a miniszterelnököt, hogy a Za ľudí képviselői nem eladóak“ — jelentette ki Žitnanská.

A Za ľudí párt alelnöke, Veronika Remišová nem ért egyet azzal, hogy a médián keresztül zajlik az üzengetés. Elmondása szerint erről a témakörről a koalíciós tanács ülésén fognak beszélni. A párt parlamenti klubjának elnöke, Anna Zemanová kiemelte, hogy az ellenzék kezdeményezésére nem fogják megszavazni Kollár visszahívását.

Matovič meg van győződve arról, hogy Kollár lemondását követően a Sme rodina távozna a kormányból. A kormánykoalíciónak jelenleg 95 képviselője van a parlamentben, ebben az esetben 78 tagból állna a kormány.

Forrás: ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek