Zöld fenntarthatósági díjat nyert a Magyar Nemzeti Bank

Az idei évben a Magyar Nemzeti Bankot (MNB) választották a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) Fenntartható Jövőért díja Üzleti megoldás, üzleti modellváltás kategóriája egyik díjazottjának – közölte a jegybank az MTI-vel csütörtökön.

A szervezet zsűrije a program innovatív, nemzetközi szinten is kiemelkedő, a fenntartható finanszírozást ösztönző megoldásai miatt döntött a mértékadó díj odaítéléséről. A jegybank Zöld Programjával nevezett be a BCSDH díjára, amelyet a szervezet zsűrijének döntése alapján a program innovatív, a fenntartható finanszírozást ösztönző megoldásaira és a nemzetközi szinten is kiemelkedő fenntarthatósági szempontokat integráló felügyeleti eszközeire tekintettel nyert el. A rangos hazai fenntarthatósági díjat a BCSDH csütörtöki eredményhirdetésén Kandrács Csaba, az MNB alelnöke vette át.

Az MNB 2019 februárjában hirdette meg Zöld Programját, amely a környezeti problémák által jelentett ökológiai, gazdasági és pénzügyi problémák kockázatainak mérséklését, egyúttal az ország fejlesztését, versenyképességének erősítését tűzte ki célul.

A BCSDH évente ítéli oda a Fenntartható Jövőért díjait a fenntartható fejlődési célok elérésére való inspirálás érdekében, a kiemelkedő vállalati és vezetői teljesítmények elismeréseként.


Hasonló cikkek