Zöldítő program Kecskemlten a Környezetvédelmi Világnap tiszteletére

Játékos feladatokon keresztül hívták fel a kecskeméti fiatalok figyelmét a környezetvédelem fontosságára

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársai elkötelezettek a környezetvédelem iránt.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya 2022. június 3-án aktív szerepet vállalt a kecskeméti önkormányzat által a Környezetvédelmi Világnap tiszteletére szervezett játszóházas, zöldítő programban.

A Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ előtti térre látogatók játékos feladatokon keresztül ismerhették meg az élő és élettelen környezeti elemek lehetséges védelmét, az ember által okozott káros hatásokat, a megelőzés módjait, a környezettudatos magatartást és a fenntartható fejlődés elvét. A foglalkozásokon az élőlények védelme kapcsán külön hangsúlyt kapott, hogy az élet a legfőbb érték.Az óvodásoknak közvetített prevenciós szemlélet kiemelten fontos pontja volt a rendőrök tevékenységének, hiszen a cselekvő felelősségbe kisgyermekkortól kell mindenkinek belenőnie. A rendezvényen a rendőrségi állomásra látogatóknak élményszerzéssel egybekötött, ám jól használható tudást, ismeretet közvetítettek az előadók.

A Környezetvédelmi Világnap eseményéhez kapcsolódóan a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság prevenciós csomag tárgyjutalomban részesítette a Föld Napi Alkotópályázat külön díjazottját, Váradi Kittit, aki a kecskeméti Arany János Általános Iskola tanulója.

Forrás: Bács kiskun megyei Hírportál

Révhegyi Andrea

Amennyiben tetszik a tartalmak, tudósítások, hírcikkek sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek