Zöldül Óföldeák: egyre több a fa!

Szép időben kertészkedtek a település lakosai, hogy tavaszi színt vigyenek a falu életébe. Harminc facsemetét ültettek el a közterületeken.

Összesen 16-an vettek részt a közösségi megmozdulásban, de a kis csapat nagyon lelkes volt. A faluvezető azt is elmondta, hogy a csemetéket még tavaly nyerték pályázaton, 15 juhar- és 15 nyírcsemetét kaptak. Ezzel szeretnék zöldíteni a települést, és óvni a környezetet. A község minden lakosa fontosnak tartja, hogy természethez közeli maradjon a településkép. A múlt heti munkákban gyerekek is részt vettek, ugyancsak nagy lelkesedéssel segítettek a felnőtteknek.

Fotók: Óföldeák önkormányzata

Megszépült sokak kedvenc parkjai is, mely a falu központjához közel esik. Úgy éled újjá ez a kis zöld terület, mintha a közösség szíve lenne. Egy kopjafa is található a parkban. Ennek történetéről az egyik, faültetést szervező, kertész végzettségű lakos mesélt a delmagyar.hu-nak:

Ezt egy kicsit a magaménak is érzem, hiszen én javasoltam, hogy legyen itt egy kopjafa azoknak az emlékére, akiket kitüntettek az Óföldeákért címmel, de már elhunytak és nem a faluban nyugszanak – mondta Vass József.

A faültetés jó hangulatban, három helyszínen, kis csapatokban folyt. Néhány óra alatt végeztek is az önkéntesek, akik együtt örültek, hogy évről-évre látszódni fog, hogyan fejlődnek a fák.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek