Zólyom és Ipolyság között már kalauz nélkül közlekedik a vonat

December 15-től kalauz nélkül közlekedik a vonat Zólyom és Ipolyság között. A járatot idén indították újra. Az utasok a vonatjegyet a zólyomi vagy a csatai vasútállomáson vehetik meg.

Jegy váltható SMS küldésével, az “Ideme vlakom” mobilalkalmazás segítségével, vagy a www.zssk.sk weboldalon keresztül is.

Tomáš Kováč, a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) szóvivője közölte: a papírjeggyel rendelkező utasoknak a felszállást követően igénybe kell venniük a jegykezelő automatát. Az ingyenes utazásra jogosult utasoknak csak a megfelelő igazolványt kell felmutatniuk.

A változástól többek között azt remélik, hogy növekedni fog a közlekedés hatékonysága, valamint javulni fog a ZSSK versenyképessége.

A Zólyom-Ipolyság-Csata vonalon a vonatközlekedést 16 év után indították újra 2019 januárjában. A járatokat igénybe vevő utasok száma a ZSSK értékelése szerint “lassan növekvő” tendenciát mutat, az egyik irányban naponta mintegy 350 fő utazik.

Forrás: ma7.sk

Fotó: vlaky.net


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek