Zólyomban fogták el a lengyel drogmaffia főnöknőjét

A szlovák bűnügyi rendőrség fejvadászai csütörtök óta lengyel kollégáikkal közösen keresték Lnegyelország legkeresettebb személyét, Magdalena Kralkát, aki ellen európai szintű elfogatóparancsot adtak ki a Krakkói Bíróság. A 2018 óta szökésben lévő nőt tartják a nemzetközi drogkereskedelmet űző lengyel maffia főnökének.

A fejvadászok kereső tevékenysége alapján Szlovákia területén lokalizáltak egy gépjárművet, amelyben a híradás szerint feltehetően Magdalena K. tartózkodott. A nőt Zólyomban fogták el – közölte a pénteken este a Facebook-oldalán az országos rendőrfőkapitányság.

Magdalena 2018-ban is egy autó csomagtartójában szökött Magyarországra. Ő vezette azt a lengyel bűnszervezetet, amelyet 120 kilogramm kokain és 5,5 tonna marihuána kereskedelmével gyanúsítanak a lengyel hatóságok. A banda korábbi vezetőjét emberrablások miatt tartóztatták le, 2017-ben pedig a 32 éves nő szervezete újra a bűnszervezetet a Cracovia focicsapat ultra-szurkolóiból. A futballhuligánok a meccsek szervezése mellett folytatták a nemzeteken átívelő kábítószer-kereskedelmet. A nőt 2018. november 24-én egy autó csomagtartójában szöktették ki Lengyelországból, azután, hogy a bűnözői csoport több tagját gyilkosság és emberrablás miatt letartóztatták a hatóságok.

A Lengyel Központi Célkörözési Egység 2020. február 27-én este értesítette a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Célkörözési Alosztályát, hogy vélhetően Magyarországra érkezik egy bandatag. Ennek alapján a magyar fejvadászok a társszervek közreműködésével beazonosították Magdalena K. budapesti tartózkodási helyét, de a rendkívül jól konspiráló maffiafőnök a rendőri művelet elől megszökve – ismét egy autó csomagterében elrejtőzve – átjutott Szlovákiába.

A Célkörözési Egységek Európai Hálózatán (ENFAST) keresztül a lengyel, a magyar és a szlovák rendőrök közel 20 órás nemzetközi műveletben folyamatosan kapcsolatban voltak egymással, amelynek eredményeként a szlovák hatóságok 2020. február 28-án, a délutáni órákban menekülés közben elfogták a nőt.

Forrás: bumm.sk, facebook/police.hu

Nyitókép forrása: Tvn24.pl


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek