Zorba mostantól Miskolcon táncol

Bemutatóra készül a miskolci teátrum: péntektől a Zorba, a görög című musicalt láthatja a közönség a Nagyszínházban.

 

A produkció rendezője Szőcs Artur, a jelmezeket Kovács Andrea, a díszletet Horesnyi Balázs tervezte. A Miskolci Balett művészei Kocsis Tamás koreográfiájára táncolnak, a színház zenekarát Cser Ádám és Philippe de Chalendar vezényli.

A női és a férfi főszerep kettős szereposztásban kerül színre: Alexis Zorbát Szegedi Dezső és Gáspár Tibor, Madame Hortense alakját Nádasy Erika és Seres Ildikó kelti életre. Nikót, az írót valamennyi előadáson Lajos András játssza. Nagyszabású, sokszereplős produkció készül most Miskolcon, melynek premierje január 15-én este lesz.

 

Jelenet az előadásból: (b-j) Gáspár Tibor, Molnár Sándor Tamás, Farkas Sándor PTV fotó: Vona Ildikó
Jelenet az előadásból: (b-j) Gáspár Tibor, Molnár Sándor Tamás, Farkas Sándor
PTV fotó: Vona Ildikó

 

Zorba, a görög a filmtörténet azon figurái közé tartozik, akit mindenki ismer. Anthony Quinn legendás játékával sok rajongót szerzett a görög zene, valamint a visszafogottan kezdődő, fokozatosan begyorsuló, majd lelassuló népi tánc, a szirtaki számára. Zorba nem mindennapi figura. Vidám fickó, aki minden helyzetben feltalálja magát, és optimizmusa átsegíti mindenen, még a tragédián is.

Olyan fontos kérdéseket feszeget a musical, mint például erény, szabadság, halál, de az előadás fontos eleme a tánc, mely ezúttal egy külön nyelvet alkot. A múlt szombaton a készítők közös szirtakizásra invitálták a nézőket, a Szinva teraszra, az össztánc után pedig kocsmatúrára indultak a miskolci szórakozóhelyekre. Nagy sikert aratott a közönség körében a rendezvény, melynek az volt a célja, hogy ráirányítsa az emberek figyelmét a készülő színházi produkcióra.

 

Szöveg és fotók: Vona Ildikó

Nyitókép: Jelenet az előadásból


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek