Zoroslav Kollár és társai vizsgálati fogságban maradnak

Vizsgálati fogságban marad Zoroslav Kollár vállalkozó, Jarmila Urbancová, a Legfelsőbb Bíróság volt alelnöke, és David Lindtner, a Pozsony III Járásbíróság volt alelnöke, a Legfelsőbb Bíróság szenátusa ugyanis elutasította panaszukat, melyet a bazini Speciális Büntetőbíróság vizsgálati fogságukat elrendelő határozata ellen nyújtottak be.

A szenátus ráadásul Zoroslav Kollár és David Lindtner esetében ki is egészítette a vizsgálati fogság elrendelésének okait, további indok az újabb bűncselekmények elkövetésének megelőzése. Meggyőződésem, hogy Jarmila Urbancová fogva tartására nincs indok”  – mondta Peter Erdős, a Legfelsőbb Bíróság volt alelnökének jogi képviselője.

A 3 személyt október 28-án vette őrizetbe a NAKA a Szélvihar (Víchrica) akció keretében, kenőpénzek elfogadásával és a független bírósági ítélkezés befolyásolásával gyanúsítják őket.

Zoroslav Kollár neve gyakorta felbukkant Marian Kočner és több bíró, illetve a vizsgálati fogságban ülő korábbi igazságügyi államtitkár, Monika Jankovská közt a Threema applikációban folytatott kommunikáció során, és az évekkel ezelőtt nyilvánosságra került maffialistákon is.

Jarmila Urbancováról, a Legfelsőbb Bíróság korábbi alelnökéről a Kočnerrel szintén gyakran kommunikáló Vladimír Sklenka állította, hogy a bírónő gyakorta szállított neki kenőpénzeket.

David Lindtner az ősz folyamán felfüggesztette bírói hivatását, amikor kiderült, hogy Kočnerrel haverkodott. Állítása szerint viszont csak jogi tanácsokat adott neki, mint bármely barátjának.

Forrás: TASR, parameter.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek