Zsarolások állhatnak az ellenzéki együttműködések mögött

Zsarolással harcolta ki a DK, hogy Erzsébetvárosban ők állíthassanak polgármesterjelöltet. Ezt állítja Niedermüller Péter két ellenzéki kihívója is, a volt szocialista Hunvald György és az LMP korábbi budapesti elnöke, Moldován László.

Az ellenzéki érdekharcok miatt a Munkáspárt elzárkózik az együttműködéstől. Több városban és kerületben sem valósult meg egyelőre a teljes szövetség, mert az ellenzéki pártok nem tudnak megegyezni – közölte az M1 Híradója.

 

„Háború lesz” – Hunvald György szerint ezzel fenyegette meg az egyik ellenzéki párt vezetője még tavasszal, ha MSZP-s színekben elindul polgármesterjelöltként. A hűtlen kezeléssel vádolt volt szocialista politikus a balmagyar blogon arról írt: „az általa említett pártvezető azt is közölte vele telefonon, hogy be kell hódolnia, mert az ő pártja akar polgármesterjelöltet állítani Erzsébetvárosban.”

 

A Mérce szerint egyértelmű, hogy Gyurcsány Ferencre utalt Hunvald György, ugyanis a VII. kerületben végül a DK nevezhetett meg közös ellenzéki polgármesterjelöltet, Niedermüller Péter személyében.

Hunvald György ezek után otthagyta az MSZP-t, a múlt héten pedig bejelentette, hogy függetlenként száll harcba a polgármesteri címért a VII. kerületben.

Ahogy indul a volt LMP-s Moldován László is, aki szintén arról beszélt egy lapinterjúban, hogy az ellenzéki együttműködések mögött nem kompromisszumok, hanem zsarolások állnak. Erzsébetvárost ő is konkrét példaként említette. Az LMP egykori budapesti elnöke a 444-nek azt mondta,

 

„a DK itt megzsarolta az MSZP-t, hogy ha nem Niedermüller Péter lesz a jelölt, akkor mondjuk ők nem támogatják az V. kerületben Tüttő Katát vagy Zuglóban Horváth Csabát”, – ahogy fogalmazott: „a teljesen inkompetens és nem beágyazott jelöltjeiket.”

 

Kendernay János, az LMP társelnöke úgy véli, nem az a fontos, hogy milyen körülmények között születtek a megállapodások.

Az ellenzéki érdekharcok miatt ugyanakkor a Munkáspárt sem nyitott arra, hogy részt vegyen az összefogásban.

hirado.hu


Hasonló cikkek