Zsombinak is sikerült: ismét csoda született

Újabb hatalmas összefogással ismételten megtörtént az, ami néhány hónapja még csak álomnak tűnt.

Zente, Noel és Levente után Zsombor is megkaphatja a Zolgensma kezelést. Ugyanis összegyűlt a szükséges 730 millió forint, a kisfiúnak így esélye nyílik a gyógyulásra.

Zsombiról már a születése előtt tudták, hogy szívproblémája lesz. De fejlődése a műtét után sem javult, később pedig vizsgálatokkal támasztották alá, hogy az SMA gerincvelő eredetű izomsorvadás legsúlyosabb, 1-es típusában szenved. Ezt csak az az igen drága gyógyszer orvosolhatja, amit előtte már három gyermek megkapott az országban. Ahogy ezeket a gyermekeket, úgy Zsombort is szorította az idő, mert a gyógyszert két éves kor előtt be kell adatni ahhoz, hogy használjon.

Több fórumon, több módon gyűjtöttek neki. Köztük plüssterjesztéssel, ami nagy népszerűségnek örvendett. Kedves játékokat, plüssöket lehetett felcímkézni és ráírni „Nem elveszett játék vagyok…” a borítékban elhelyezett számlaszámra pedig jelképes összeget vártak Zsombor részére.

A napokban már túllépte a 600 milliót a rendelkezésre álló összeg, ekkor a Duna Aszfalt Zrt. tulajdonosa, Szíj László alapítványa átutalta a hiányzó forintokat. Zsomborra még hosszú út vár, de minden reménye megvan egy teljesebb életre. Ezúton is kitartást és sok erőt kívánunk neki és a családjának.

S ha lehet még fokozni az izgalmakat és jó híreket, befejezésül álljon itt mindazok számára egy reménysugár, akik gyermeke SMA-val éli küzdelmes napjait, s akiken ugyancsak ez a valóban méregdrága szer segíthet. A génterápiás szer gyártója és a magyar egészségbiztosító tárgyalásokat kezdett. Azt kívánják elérni, hogy hazánkban állami támogatást lehessen igényelni a kezelésre.

Farkas Cs. Tekla

Nyitókép: Sma Baby Zsombor közösségi oldala

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook 


Hasonló cikkek