Zsombolyai Mária – Vászonra festett álomvilág

Több mint száz, zömében oroszlányi vendég érkezett szombaton délután Csákvár Emlékházába, hogy megtekintse a bányászváros neves művészének, Zsombolyai Máriának a legújabb önálló kiállítását, ami sorrendben a 47.

zsombi-kiáll47

A megnyitón a bányásztelepülés énekkarának előadását követően Wágner Zsanett, a 24 ÓRA munkatársa méltatta a kiállítót és alkotásait. Mint elmondta, egy boldog ember műveit tekinthetik meg az érdeklődők, aki mindig vidám és mosolyog, és nem csak akkor, ha jó hírt kap. Olyanét, aki optimista szemüvegen keresztül szemléli az egész világot.

zsombi-kiáll55

– Engedjék meg, hogy személyes momentumot említsek. Azt, amikor először találkoztam Zsombolyai Máriával. Néhány éve, egy esős szombati napon egyeztettem vele időpontot interjú miatt. Emlékszem, megálltam az oroszlányi Rákóczi úton és csengettem. Beengedett, és nem csak a lakásába, hanem a selyemre és vászonra festett álomvilágába is. Teljesen magával ragadott, az a szépség, ami fogadott a harmadik emeleti otthonban. Zsombolyai Mária most önöket is beengedi ebbe a világba, legyenek hát jó útitársak a művésznő szépségbarangolásaiban

– fogalmazott Wágner Zsanett.

zsombi-kiáll63

A több mint negyven tájképet és virágokat ábrázoló kompozíciót felvonultató tárlatot, ahol a festmények mellett dísztárgyak és ékszerek is helyet kaptak, április 23-ig keresheti fel a nagyérdemű a csákvári Emlékházban.

zsombi-kiáll60


Hasonló cikkek