Zsuzsová és Andruskó mobiljai a gyilkosság után egyazon antennához csatlakoztak

Alena Zsuzsová és Andruskó Zoltán vádlottak telefonjai a Kuciak-gyilkosságot követő napon ugyanahhoz az adó-vevő állomáshoz (BTS) csatlakoztak.

Ezt a távközlési szolgáltatóktól származó metaadatokat elemző informatikai-kriminalisztikai szakértő, Dušan Mikulaj jelentette ki a Specializált Büntetőbíróság szenátusa előtt múlt hét csütörtökön.

Andruskó Zoltán hétfőn (július 20.) elismételte, hogy az újságíró és a jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolása utáni napon találkozott Alena Zsuzsovával, hogy beszámoljon neki a gyilkosság részleteiről, és aztán a második találkozón megkapja tőle a pénzt. Ezzel az információval kapcsolatban kérték ki a szakértő véleményét.

Az adatforgalmi nyilvántartás alapján Marian Kočner vádlott azt állította, hogy Andruskó Zoltán mobilja a gyilkosság utáni napon ugyanahhoz az adó-vevő állomáshoz (BTS) csatlakozott, amelyhez Krecsík Lászlóé is. A magyarországi férfit Andruskó saját bevallása szerint először Maroš Žilinka ügyész tervezett meggyilkolásával kapcsolatban kereste fel. Az illető a megrendelést visszautasította. Marian Kočner vádlott az utóbbi hetekben olyan magyarországi személyekre igyekezett felhívni a figyelmet, akiknek érdekükben állhatott az újságíró meggyilkolása.

A vád szerint Krecsík adta el Szabó Tamásnak azt a fegyvert, amellyel meggyilkolták Kuciakot és a jegyesét, miután átalakították azt.

Alena Zsuzsová vádlott szerint Mikulaj szakvéleménye cáfolja, hogy a Threema alkalmazáson keresztül írásban kommunikált volna Andruskóval. Daniel Lipšic, a Kuciak-család megbízottja ezzel kapcsolatban felhívta a figyelmet, hogy a szóban forgó adatforgalmi nyilvántartásokban olyan kommunikáció nem szerepel, amelyet wifi hálózatra csatlakozva folytattak.

Andruskó szavahihetőségével kapcsolatban Alena Zsuzsová ügyvédje megemlítette, hogy leállították a büntetőeljárást Leona Kočkovičová Fučíková televíziós szerkesztő állítólagos meggyilkolása ügyében. Andruskó a rendőröknek korábban azt vallotta, hogy 2016 végén gyilkos galócákat gyűjtött Alena Zsuzsovával, és feltételezése szerint ezekkel mérgezhették meg a szerkesztőt. Egy szakértői vizsgálat később cáfolta, hogy mérges gomba fogyasztása okozta volna a nő halálát. „Ez világosan és minden kétséget kizáróan bizonyítja, hogy Andruskó Zoltán egy nagy hazudozó” – mondta Alena Zsuzsová.

A vád szerint Marian Kočner rendelte meg az újságíró-gyilkosságot, aki azért akart bosszút állni, mert Kuciak a gazdasági jellegű bűncselekményeiről cikkezett. A további vádlottak Miroslav Marček, akit nem jogerősen már elítéltek, továbbá Szabó Tamás és Alena Zsuzsová.

Forrás: tasr, bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek