Zuglói polgármester: Radikálisan javult a közbiztonság az Örs vezér terén

Radikálisnak nevezte a közbiztonság javulását az erőteljesebb rendőri jelenlét miatt az Örs vezér terén a XIV. kerület polgármestere csütörtökön.

Horváth Csaba az MTI-hez eljuttatott közleményében tudatta: azért ment ki a térre, hogy személyesen győződjön meg, valóban javult-e a közbiztonság az állandó rendőri jelenlétnek köszönhetően, illetve megvizsgálja, milyen további intézkedéseket lehet hozni az új állapotok tartós fennmaradásáért.

Horváth Csaba közölte: azt az információt kapta a rendőröktől, hogy legalább két járőrpárosra van szükség a most tapasztalható rend fenntartásához. A polgármester a rendőrfőkapitányhoz és a belügyminiszterhez fog fordulni, hogy megtudja, miként tudják hosszú távon garantálni a rendőri jelenlétet. Tudatta: Zugló az önkormányzati rendészettel tud hozzájárulni a közös munkához.

Közel húsz térfigyelő kamerát szereltek fel korábban a zuglói oldalakra, hogy növeljék a közbiztonságot. Ezeket részben a közterület-felügyelet, részben a zuglói rendőrkapitányság felügyeli – közölte Horváth Csaba. A polgármester jelezte: további intézkedést készítenek elő, például korlátozni kívánják az ottani kocsmák nyitvatartását, “hogy a korábban tapasztalt jelenség ne újulhasson ki”.

MTI


Hasonló cikkek