Zuzana Čaputová államfő is ellátogat Gombaszögre

Az államfővel Mózes Szabolcs, a Pozsonyi Magyar Szakkollégium igazgatója beszélget majd, Čaputová a szlovákiai magyarokkal és a kisebbségekkel kapcsolatos kérdésekre is válaszol majd.

A tábor szervezői az elmúlt években már többször meghívták Gombaszögre a hivatalban lévő szlovák államfőt. Gombaszög a szlovákiai magyar fiatalok legnagyobb fesztiválja és szabadegyeteme, de ennek ellenére a legfőbb közjogi méltóság egészen eddig nem tisztelte meg jelenlétével. A meghívásnak az előző elnök, Andrej Kiska ugyanis egy alkalommal sem tett eleget. Ezért is kiemelkedő fontosságú, hogy a közelmúltban beiktatott köztársasági elnök, Zuzana Čaputová a tábor szervezőinek meghívására most Gombaszögre látogat.

A Gombaszögi Nyári Tábor programjában mindig kiemelt szerepet kapnak a közéleti témájú beszélgetések és előadások. A táborozók közvetlenül találkozhatnak, beszélgethetnek és kérdezhetnek a felvidéki magyar közösség jelenét és jövőjét alakító közszereplőkkel.

A Gombaszögi Nyári Tábor részletes programjáról további információk a rendezvény honlapján, a www.gombaszog.sk oldalon vagy Facebook-oldalán olvashatóak.

Forrás: bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek