Zuzana Čaputová elnöki kegyelemben részesített egy 11 gyermekes édesanyát

Zuzana Čaputová államfő elnöki kegyelemben részesített egy 41 éves nőt, bizonyos A. B-t, akit többször is elítéltek kiskorú veszélyeztetése ügyében, mégpedig a gyermekei igazolatlan hiányzásai miatt.

Az államfő a kegyelmi kérelem elbírálásakor a jogi aspektusok mellett figyelembe vette az érintett család szélsőséges szociális helyzetét, valamint azt a tényt, hogy az elítélt családon belüli erőszak áldozata.

A. B-nak nem kell letöltenie a kiszabott 7 hónapos börtönbüntetés hátralevő részét. Emellett elengedték a korábban kiszabott két év feltételes börtönbüntetést is.

A 11 gyermek édesanyja azután került különösen nehéz élethelyzetbe, hogy elveszítette a fedelet a feje fölül, ahol az élettársával élt együtt. Utóbbi alkohol hatása alatt rendszeresen bántalmazta őt. A. B. a gyerekeiről példásan gondoskodott, de mivel 12 órás műszakokban dolgozott, nem tudta felügyelni, hogy az iskolaköteles gyerekek járnak-e rendesen iskolába.

Miután az édesanyát bebörtönözték, a kiskorú gyerekekről felváltva gondoskodtak a nagykorú testvéreik.

Forrás: tasr, bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek