A trolibusz-közlekedés lesz a júniusi HajóHíd Est témája

A budapesti trolibusz-közlekedés legfontosabb állomásait, történetének érdekességeit ismerheti meg a közönség a júniusi HajóHíd Estek újabb állomásán csütörtökön, a Kossuth Múzeumhajón.

A budapesti trolibusz-közlekedés kétszer is megindult, először 1933-ban Óbudán, utána pedig 1949-ben Pesten. A Közlekedési Múzeum márciusban elindított HajóHíd Est elnevezésű sorozatának júniusi programján szakértő vendég lesz Jakab László villamosmérnök, a Szerbusz trolibusz című könyv szerzője, aki számos műhelytitkot elmesél a közönségnek az áramszedős buszokról – közölte a múzeum az MTI-vel.

Az est vendége lesz még Takács Nóra Diána, az Örkény Színház színművésze is, aki nemcsak korabeli újságcikkekből, és szolgálati utasításokból idéz, de elmond néhány trolibuszos verset is.

A programsorozat eseményeire a belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

A HajóHíd beszélgetős rendezvénysorozat eddigi rendezvényein többek között olyan témákat érintettek, mint a budapesti metróépítés a Rákosi-korszakban, a zugligeti villamosközlekedés színes múltja, a szocreál vasúti állomások, vagy az Utasellátó története. A havi rendszerességgel jelentkező program házigazdája és a beszélgetések moderátora Legát Tibor újságíró, a Közlekedik. című könyvek szerzője.

A Kossuth gőzös a Duna budapesti szakaszán a legrégebbi ma is látható hajó, amely 1913 és 1976 között közlekedett, 1984 óta pedig műemléki védettség alatt áll, termeiben jelenleg vendéglátóhely működik és a Közlekedési Múzeum kiállítása látható.

 

Vélemény, hozzászólás?