Ötletes ékszertartók házilag

Ha meguntad, hogy minden ékszered külön dobozban van, vagy el szeretnél rugaszkodni a hagyományos dobozoktól, akkor ezek az otthon is elkészíthető ékszertartó ötletek a segítségedre lesznek.

Ékszertartó képkeret

Nem csak, hogy egyszerű megoldás, de nagyon jól mutat a falon a képkeretből összeállított ékszertartó. Több megoldás is van ékszereid képkeretbe foglalásába, ezúttal kettőt hoztunk számodra.

  • Vegyél elő egy hagyományos képkeretet és vedd ki belőle az üveglapot, csupán a keretre lesz szükséged.
  • A képkeretre párhuzamosan feszíts ki akár vékony gallyakat, akár csíkba vágott anyagdarabokat. Minél több akasztót teszel rá, annál több ékszered fog elférni rajta.
  • A fogasokat a képkeret oldalán különböző módokon rögzítheted. Legegyszerűbb, ha pillanatragasztót használsz, de tűzőgép segítségével még tartósabbá teheted.

ekszertarto

A másik módszernél az egyébként számtalan módon felhasználható parafa dugókat vesszük elő.

  • Ismét távolítsd el a választott képkeret üveglapját.
  • Ebben az esetben annyi parafa dugóra lesz szükséged, amennyivel fel tudod tölteni.
  • A parafákat ragasztóval fogasd össze, előtte azonban tervezd meg az elhelyezésüket. Ha nem jön ki megfelelően, akkor ollóval vagy késsel méretre tudod vágni a kilógó parafákat.
  • Ha elkészültél a ragasztással, a nyakláncok, karkötők számára tekerj bele néhány rajzszöget vagy bármit, amire felfüggesztheted őket.

Ékszereket a fogasra!

A fogason nem csak ruhákat tárolhatsz, ékszereid számára is lehetőséget nyújt. Legalkalmasabb, ha fából készült fogast választasz, mert a fába könnyedén bele tudod fogatni a tartócsavarokat.

Növények, mint ékszertartó

Ha van a lakásban szobafenyő vagy bármilyen mini fa, amelynek gallyait kihasználhatod, akkor ékszereiddel karácsonyfa mintájára díszítheted fel. Ha nincsen, de az ötlet megtetszett, akkor szakíts le egy faágat, amelynek több gallya van és fogasd fel damillal egy arra alkalmas helyre a lakásban.

Még a reszelőd is lehet ékszertartó

Ha nem szeretnél sok energiát áldozni ékszertartód elkészítésére és gyors megoldást vársz, akkor egyszerűen használd a konyhai reszelődet erre a célra. Egyedivé teheted, ha készítesz neki lábakat is esetleg parafadugóból, de ennek hiányában is mindenkinek tetszeni fog, aki nálad jár.

Vélemény, hozzászólás?