Hazai lemezbemutató koncert előtt a már külföldön is neves Gébert-Ulbert Project!

Aki nem ismerné a zenekart, a Gébert-Ulbert Projekt 2011-ben alakult komoly zenei tehetséggel rendelkező együttes, amely főként blues, jazz és soul műfajokban mozog. Talán nem is lehetne nagyobb bizonyíték arra, hogy előadásuk lebilincselő élményt nyújt, hogy bizony az amerikai közönséget (is) meghódították. A zenekar tagjai megtisztelt bennünket egy rövid interjúval, amelynek fókuszában természetesen a februárban esedékes lemezbemutató áll, de többek között az is kiderül, mi is a sikerük kulcsa. 😉

Egy lemez összeállítása kemény, összeszedett és kitartó munkát igényel, hiszen hiába beszélünk profi zenészekről, általánosan igaz, hogy a tagok saját személyiségüket viszik bele a zenébe. Összhang hiányában nehéz lenne az előre jutás – akár évekig is húzódhat egy lemez összeállítás – a Gébert-Ulbert Projekt esetében szó sincs erről:

„A lemezbemutató koncert időpontját nagyban meghatározták az amerikai Smoothjazz.com kiadó által szervezett intézkedések. Tavaly nyár óta folyamatosan kerestek bennünket az új lemez kiadásával kapcsolatban, az itthoni csapattal viszont csak decemberre sikerült összerakni az albumot. Több, külföldi turnéra készülünk tavasztól, ezért mindenképpen itthon, Budapesten szerettük volna megtartani a fellépés-sorozat első állomását. A lemezbemutató koncertre az előkészületek októberben indultak el.”

Bizonyára izgalmas időszak ez számotokra, mekkora közönségre számítotok?

„Nehéz megmondani, hogy pontosan hányan jönnek el, de reményeink szerint teltházas koncertet adunk. A helyszínen is lesz lehetőség jegyet vásárolni, de már megkezdődtek az online értékesítések – ha valaki mindenképpen biztosra akar menni, akkor természetesen a weboldalon keresztüli vásárlást ajánljuk.”

Ami a szívükben az a zenéikben! Bölcs az a mondás, hogy csak akkor lehet igazán jót alkotni, ha annak minden percét élvezi az ember. Megannyi neves díj után, érthető módon a zenekar tagjai arra a legbüszkébbek, hogy a dalokat „egy az egyben” befogadta a közönség.

Kompromisszum nélkül alkothatunk és ennek következtében valósíthatjuk meg zenei elképzeléseinket. Nagyon örülünk annak, hogy nem kell alkalmazkodnunk bizonyos populáris igényekhez. Aki ilyen zenét játszik az misszióként tekint arra, amit csinál és bízunk abban, hogy sok ember füle nyitott lesz az újdonságokra, az eddigi tapasztalataink pozitívak.”

Aki kedvet kapott hozzá, a külföldi koncerteken túl itthon is rendszeresen mutatják meg tehetségüket!

„Mindenekelőtt a budapesti, február 23-án megrendezendő lemezbemutató koncertünkre összpontosítunk. Külföldi fellépéseink jelenleg szervezés alatt állnak, tavasszal és nyáron készülünk néhány európai, és tengerentúli helyszínre is. Klub szinten havi egy budapesti koncert mellett rendszerint vidéki helyszíneken játszunk.”

Talán, amire minden zene iránt érdeklődő Olvasónk kíváncsi, hogy mégis mennyi energia befektetés árán lehet ilyen magasra jutni?

„A zenekar tagjai hivatásos zenészek, akiknek mindennapjaik zenével telnek. A repertoár nagy részét saját dalok alkotják, saját szerzemények esetén különösen nagy felelősséget érez a zenekar a tökéletes előadásmód kivitelezésére. Sokszor éveken keresztül formálunk egy zeneszámot, mindig csiszolunk rajta. A művészi munka mellett a menedzsment szerepe is egyre nagyobb hangsúlyt kap, ami manapság már elengedhetetlen része egy komolyabb produkciónak.”

Ez így igaz – hiszen amiről nem tudnak, az sajnos olyan, mintha nem is lenne! Számtalanszor kell teljesíteni, bizonyítani ahhoz, hogy a hírnév szárnyra kapjon és a koncert helyszínt biztosítók bizalommal keressék az adott zenekart. Itthon ez borzasztóan nehéz, de kétségtelenül jó irányba haladtok – mi a helyzet külföldön? Mire alapozzátok a sikert, milyen kihívásokkal néztek szembe?

„Személyes tapasztalatunk az, hogy jól zenélni kevés – ennél fontosabb, hogy láttassuk, hirdessük, eljuttassuk mindezt az emberekhez. Jelenleg fordított arányú az érdeklődés: külföldről minket keresnek meg, itthon mi keresgélünk lehetőségeket.

Sok akadály hárul elénk, és néha nehéz messzebbről szemlélni a zenekar fejlődését, alakulását – azonban utólag mindig kiderül, mi miért történt, és a nehézségek inkább segítik azt, hogy tudjuk, melyik az az irány, amely felé haladva sikeresek lehetünk.

Rövid távú célunk az amerikai turné lebonyolítása és a ,,Healing Hands” c. albumunk kampányának hatékony véghezvitele, hogy a zenénk minél több emberhez eljusson. Hiszünk a zene erejében, tudjuk azonban, hogy zenénk elsősorban külföldön népszerű. Fő célunk az értéket képviselő zene eljuttatása az emberekhez.”

Mindig is ezzel szerettetek volna foglalkozni? Létezik olyan, hogy valaki “túl későn” vág bele a zenélésbe?

„Sosincs késő! A zenélésre mindig, mindenkit biztatunk – mint ahogyan velünk is tették ezt annak idején a szüleink, illetve környezetünk. Zenekarunk tagjainál más és más történetek vannak a zenélés kezdeteiről, de ami közös, hogy mindannyian fiatalon tapasztalhattuk/tapasztaljuk a zenész élet szépségeit-nehézségeit.”


Köszönjük szépen és szívből kívánunk további sok sikert Nektek! 🙂


Hasonló cikkek