Vizsgázás közben újabb tanárverés történt! A kormány célja: az iskolai erőszak felszámolása

Újabb tanárverés történt. Pár nappal ezelőtt egy hajdúhadházi iskolában egy vizsgázó diák az őt vizsgázatató tanárra támadt – hívta fel a figyelmet Horváth László, fideszes politikus a közösségi oldalára feltöltött videóban. Részletezte, a támadás során a diák többször felsőtesten rúgta tanárát, majd egy feje fölé tartott székkel kényszerítette menekülésre.

A támadást megelőzően – mint mondta – a tanár arra kérte a vizsgázót, hogy a vizsga során ne használja telefonját.

„Ez az elfogadhatatlan eset bizonyítja, hogy van olyan iskola, ahol szükség van az iskolaőrségre, és indokoltak azok a jogszabályi szigorítások, amelyeket a kormány az Országgyűlés elé terjesztett, melyeknek célja az iskolai erőszak felszámolása” – fogalmazott Horváth László.

Hozzátette: van olyan eset, ahol már nem pedagógia eszközökre, hanem gyors, erős és hatékony közbelépésre van szükség. Kiderült, nem ez volt az első, tanár elleni erőszakos cselekedete az elkövetőnek, de eddig életkora miatt megúszhatta a felelősségrevonást.

A politikus kijelentette, ez az eset is bizonyítja, hogy szükség van a büntethetőségi korhatár leszállítására. „Ahol erőszak van, ott sem tanulni, sem tanítani nem lehet” – zárta.

Forrás: hirado.hu


Hasonló cikkek