Az őrület tovább fokozódik – újabb Lincoln-szobrot akarnak eltávolítani

Most a wisconsini egyetem diákjai érzik magukat nagyon haladónak. A Wisconsin-Madison Egyetem hallgatói önkormányzata elfogadta azt a határozati javaslatot, amely az egyetem területén található Abraham Lincoln-szobor eltávolításáról rendelkezik.

A nyilatkozat szerint az alkotás egy rasszista maradvány, illetve a fehér felsőbbrendűséget hirdeti, ennek folyományaként nincsen helye a campuson.

A Black Lives Matter-mozgalom pár hónappal ezelőtti hirtelen elterjedése annyira begyűrűzött az amerikai felsőoktatásba, hogy olyan érzése van az embernek, mintha a diákok ahelyett, hogy gondolkodnának, inkább egymásra akarnak licitálni. Nem elég, hogy egyetemeik tanulmányi és sport vonatkozásban versengenek egymással, abban is fölé kell ígérni a másiknak, hogy ki a nagyobb aktivista, bolygóvédő vagy éppen antirasszista.

Ugyanezen az egyetemen történt korábban, hogy az iskolaújság egyik szerzőjét eltanácsolták az egyetemről, mert kritikus hangot ütött meg a rendőrségtől való pénzmegvonás kapcsán – számolt be erről is korábban a Breitbart.

„Ha kevesebb lesz az állami támogatásuk, kevésbé fognak jól dolgozni. Ha többet kapnak, magasabb színvonalon látják el feladatukat” – írta a szerző, Tripp Grebe, akinek hirtelen meg is szűnt a hallgatói jogviszonya.

Persze az már kevésbé gond az egyetemnek, hogy bizonyos hallgatóik kényük-kedvük szerint játszanak és hazudoznak származásukról, ahogyan azt CV Vitolo-Haddad végzős diák tette, aki már feketétől a latinón át minden volt, mire utolsó évére sikerült bevallania, hogy olasz.

A Donald Trump elnök által remélt csendes többség pedig urnához vonul, és remélhetőleg nem enged tovább teret az őrületnek.

Forrás: hirado.hu


Hasonló cikkek