Pénteken néhány percig havazott Kékestetőn

Hűl a levegő a magasban, pénteken valamivel 11 óra előtt az eső hóra váltott a Mátrában. A hópelyhek egyelőre csak néhány percre lepték el a tájat hazánk legmagasabb pontján. Ahogy arról az időkép.hu beszámolt , az egyre keletebbre helyeződő csapadéktömb még éppen keveredni tudott a magasban érkező fagyos levegővel. Kékestetőn pedig még elég hideg -egy fok körüli hőmérséklet- volt ahhoz, hogy a leérkező hó ne változzon esővé a levegőben, így történhetett, hogy néhány percig eső helyett hópelyhek hullottak.
Nem ez volt az idei első hó a Kékesen. Október 14-ére virradóra hat centiméter vastagon takarta be hó a tájat a sípályáknál. Sőt aznap folyamatosan havazott, az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint Kékestetőn a reggeli 6 cm, 11 órakor már 14 cm-re dagadt és aznap folyamatosan havazott.
A mátraszentistváni sípálya 2020. október 14-én reggel. A november 20-ai “havazás” ehhez képest csak enyhe szállingózás volt. Fotó: idokep.hu

A tartós havazásra az előrejelzések szerint még várni kell nemcsak a Mátrában, hanem országos szinten is, mert a most átvonult hidegfront után száraz levegő tölti majd ki a Kárpát-medencét és a  reggeli hidegek is enyhülni fognak.

Kiemelt fotó: idokep.hu

Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek