10 éves jubileumát ünnepli a miskolci Művészetek Háza

Sajtótájékoztatón ismertették a kerek évforduló alkalmából összeállított éves programot a szervezők, alkotók.

Sajtótájékoztató PTV Fotó: Vona Ildikó
Sajtótájékoztató a Művészetek Házában: (b-j) Bereczki Zoltán, Novák Irén, Kiss Gábor alpolgármester
PTV Fotó: Vona Ildikó

A hajdani Béke Mozi helyén Bodonyi Csaba építész tervei alapján hoztak létre Art-mozi hálózatot és kulturális komplexumot, amit 2006 szeptemberében vehetett birtokba a közönség. Az intézmény az eltelt 10 év folyamán sokszínű kulturális központtá nőtte ki magát, amely szórakoztató, művészeti élményben gazdag kínálattal rendelkezik, továbbá otthont ad a Miskolci Szimfonikus Zenekar koncertjeinek és a CineFest Filmfesztiválnak.

Kedvencekkel ünnepli jubileumát a Művészetek Háza. Érkezik többek közt Szulák Andrea, Bródy János, Rúzsa Magdi, Anna and the Barbies, Boban Markovic, Kiscsillag, Péterfy Bori és a Love Band, Bangó Margit, a „SUKHISVILI” Grúz Állami Népi Együttes, Recirquel Újcirkusz Társulat és a Dumaszínház. Nagy népszerűségnek örvend a MÜHA Akadémiája, amely a populáris pszichológia, közélet legelismertebb előadóit vonultatja fel: idén Pilát Gábor, Bagdy Emőke és Kepes András előadását hallhatják az érdeklődők.

Novák Irén, a Művészetek Házát üzemeltető Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft ügyvezetője a sajtótájékoztatón elmondta, hogy nagy igény mutatkozott gyermekprogramokra, ezért KÖLYÖKSZÍNPAD néven létrehoztak egy bérletet, ami három előadást kínál az apróságok számára, októbertől decemberig. A sorozat a Kicsi gesztenye klubbal indul, majd érkezik a 100 Folk Celsius zenekar és Vackor, a kedves medvebocs is.

Bereczki Zoltán a miskolci Művészetek Házában PTV Fotó: Vona Ildikó
Bereczki Zoltán a Művészetek Háza kávézójában
PTV Fotó: Vona Ildikó

Bereczki Zoltán többször fellépett már a házban, és mindig szívesen tér vissza. Ezúttal november 24-én John Fowles A lepkegyűjtő című kétszereplős, zenés thrillerében láthatják őt a miskolciak. Horgas Ádám rendezésében mutatták be a darabot Budapesten 2 éve, ami azóta olyan sikeres lett, hogy 24 óra alatt el szoktak fogyni rá a jegyek.

A részletes műsor megtalálható a Művészetek Háza honlapján, melyben minden korosztály talál kedvére való programot. Novák Irén ügyvezető tájékoztatásul elmondta azt is, hogy idén kibővítik szolgáltatásaikat az online jegyértékesítéssel.


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek