10 éves jubileumát ünnepli a miskolci Művészetek Háza

Sajtótájékoztatón ismertették a kerek évforduló alkalmából összeállított éves programot a szervezők, alkotók.

A hajdani Béke Mozi helyén Bodonyi Csaba építész tervei alapján hoztak létre Art-mozi hálózatot és kulturális komplexumot, amit 2006 szeptemberében vehetett birtokba a közönség. Az intézmény az eltelt 10 év folyamán sokszínű kulturális központtá nőtte ki magát, amely szórakoztató, művészeti élményben gazdag kínálattal rendelkezik, továbbá otthont ad a Miskolci Szimfonikus Zenekar koncertjeinek és a CineFest Filmfesztiválnak.

 

Sajtótájékoztató PTV Fotó: Vona Ildikó
Sajtótájékoztató a Művészetek Házában: (b-j) Bereczki Zoltán, Novák Irén, Kiss Gábor alpolgármester
PTV Fotó: Vona Ildikó

Kedvencekkel ünnepli jubileumát a Művészetek Háza. Érkezik többek közt Szulák Andrea, Bródy János, Rúzsa Magdi, Anna and the Barbies, Boban Markovic, Kiscsillag, Péterfy Bori és a Love Band, Bangó Margit, a „SUKHISVILI” Grúz Állami Népi Együttes, Recirquel Újcirkusz Társulat és a Dumaszínház. Nagy népszerűségnek örvend a MÜHA Akadémiája, amely a populáris pszichológia, közélet legelismertebb előadóit vonultatja fel: idén Pilát Gábor, Bagdy Emőke és Kepes András előadását hallhatják az érdeklődők.

Novák Irén, a Művészetek Házát üzemeltető Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft ügyvezetője a sajtótájékoztatón elmondta, hogy nagy igény mutatkozott gyermekprogramokra, ezért KÖLYÖKSZÍNPAD néven létrehoztak egy bérletet, ami három előadást kínál az apróságok számára, októbertől decemberig. A sorozat a Kicsi gesztenye klubbal indul, majd érkezik a 100 Folk Celsius zenekar és Vackor, a kedves medvebocs is.

Bereczki Zoltán többször fellépett már a házban, és mindig szívesen tér vissza. Ezúttal november 24-én John Fowles A lepkegyűjtő című kétszereplős, zenés thrillerében láthatják őt a miskolciak. Horgas Ádám rendezésében mutatták be a darabot Budapesten 2 éve, ami azóta olyan sikeres lett, hogy 24 óra alatt el szoktak fogyni rá a jegyek.

A részletes műsor megtalálható a Művészetek Háza honlapján, melyben minden korosztály talál kedvére való programot. Novák Irén ügyvezető tájékoztatásul elmondta azt is, hogy idén kibővítik szolgáltatásaikat az online jegyértékesítéssel.

 

Szöveg és fotó: Vona Ildikó

Nyitókép: Bereczki Zoltán a Művészetek Háza kávézójában


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek