Világgazdaság: Visszatértek a babavárósok

A jövőben is jelentős összeg megy az államkasszából a támogatott hitelkonstrukciókra, köztük a babaváró támogatásra és a családi otthonteremtési kedvezmény keretében elérhető lakáscélú hitelekre – áll az ingatlan.com-csoporthoz tartozó money.hu összeállításában.

Amely a jövő évi költségvetés benyújtása és a támogatottak körének bővítése apropóján készült. Az adatokból kiderül, hogy az elmúlt tizenkét hónapban az érdeklődők jelentős százaléka választotta a kedvezményes megoldásokat.

Az idei évben is hasonló a nagyságrend, a 2020-as évre a költségvetés a babaváróra 26 milliárdot, a lakástámogatásokra pedig 297 milliárdot irányzott elő, ám ez az összeg esetlegesen változhat a koronavírus-járványból adódó hatások miatt. Elképzelhető ugyanis, hogy a konstrukciók iránti kereslet valamivel visszafogottabb lesz.

Bár a gyermekvállalást ösztönző babaváró hitelhez nem kell ingatlanfedezet, az igénylők egy jelentős része lakáscélra fordítja ezt a kedvezményes kölcsönt, amelynek összege maximum 10 millió forint lehet, a futamidő pedig 20 év.

A teljes cikket ITT olvashatja.

A nyitókép illusztráció.


Hasonló cikkek