Eredményt hirdettek a VersVarázs műveltségi vetélkedőn

Összesen 36 nyugdíjast jutalmaztak meg kedden a VersVarázs műveltségi vetélkedőn elért eredményeikért. A Kecskeméti Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége által szervezett versenyen a szép korúak feladatlapokat kitöltve mutatták be, mennyire ismerik József Attila életét és költészetét és azt, miként jelenik meg a trianoni országvesztés a magyar irodalomban.

Versmondással egybekötött eredményhirdetésen vettek ma részt azok a nyugdíjasok, akik teljesítették a kecskeméti Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége által meghirdetett VersVarázs című műveltségi vetélkedőt.

Idén a Szövetség az online térbe helyezte át az eseményt egy vetélkedő formájában. A Bibliaismereti megmérettetéshez hasonlóan feladatlapot kitöltve mutatta meg 36 szép korú, hogy mennyire ismerik József Attila életét és költészetét, és azt, hogy miként jelenik meg a trianoni országvesztés a magyar irodalomban.

A versenyen a SION Nyugdíjasház és  Gondozási Központ 12 tagja is részt vett, még egy 91 éves néni is benevezett közülük a vetélkedőre.

A VersVarázs című műveltségi vetélkedőt a trianoni békediktátum 100. évfordulója kapcsán a nemzeti összetartozás évében hirdették meg, tisztelegve a 115 éve született József Attila költészete előtt. A résztvevők oklevélben és ajándékcsomagban részesültek ma az eredményhirdetésen.

Révhegyi Andrea

Forrás: hiros.hu


Hasonló cikkek