Ha Vácon jár, ezt látni kell!

A Sajdik Gyűjtemény Vác idén is megrendezi a Karikatúra Napot, amelynek alkalmából a névadó művész, Sajdik Ferenc is tiszteletét teszi állandó életmű kiállításán.

 

Idén is készülnek Vácott portrékarikatúrák

 

A Munkácsy-díjas Érdemes Művész 2022. szeptember 18-án, vasárnap délután dedikálásra érkezik a Pannónia Házba, a program azonban már 10 órakor elkezdődik. A látogatókat Gombóc Artúr és Süsü fogadja, akikkel bátran lehet fotózkodni is, 11 órától pedig színpadra áll a Világ Legügyetlenebb Bűvésze. Szép Bence műsorát gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt ajánljuk!

A tavalyi évhez hasonlóan idén is készülnek majd portrékarikatúrák. A meghívott rajzművészek akár fénykép alapján is megalkotják a különféle fizimiskákat, így akár meglepetésként, ajándékba is lehet tőlük képeket kérni.

 

Sajdik Ferenc Fanklub Facebook

 

Sajdik Ferenc életútja és művészete

 

13 és 14 órai indulással táraltvezetésekre várjuk azokat az érdeklődőket, akik kíváncsiak Sajdik Ferenc életútjára, művészetére, és szívesen meghallgatnának néhány anekdotát, érdekességet az elismert művészről. Személyesen 15 órától találkozhatnak majd vele a rajongók, de már most érdemes előkészíteni az otthon elérhető műveit, amelyekben elhelyezheti majd kézjegyét. Amennyiben nincs ilyen, a Gyűjtemény shop-jában megvásárolható lesz A Varázsló felemeli ceruzáját c. képes albuma.

16 és 18 óra között Szottfried Zsófia, a Sajdik Gyűjtemény múzeumpedagógusa várja az alkotni vágyó gyerekeket, majd a napot az Európa-szerte ismert és elismert mozgáskomikus, Méhes Csaba pantomim-művész előadása zárja.

Forrás és fotó: turizmusonline.hu

 

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 

 


Hasonló cikkek