A bazini szociális otthonban 47 fertőzöttet találtak, 7 embert ápolnak kórházban

Aggodalomra ad okot a hír, hogy a betegség megjelent egy bazini idősek otthonának lakói közt.

Az otthonban élő idősek közül hét embert kellett kórházba szállítani, négyüknél már igazolták a vírus jelenlétét. Mindnyájukat a pozsonyi Egyetemi Kórházban. Az intézmény szóvivője, Eva Kliská elmondta:

Egyiküket gépi lélegeztetés mellett ápolják, hárman relatíve stabil állapotban vannak, de állandó orvosi felügyeletet igényelnek.

A kórház munkatársa hozzátette, tekintettel a betegek korára, egészségi állapotuk bármely pillanatban rosszabbodhat. Három idős ember teszteredményeire még várni kell.

Az otthon 78 lakóját és 25 munkatársát tesztelték.
Pozsony megye elnöke, Juraj Droba közölte, az otthon megmaradt személyzete a következő napokban nem megy haza, ők is ott alszanak majd az épületben. A bentlakókat időközben elkülönítettek, mindegyikük külön szobát kapott. Marek Krajčí, egészségügy-miniszter időközben kijelentette, minden jel arra utal, már napokkal ezelőtt megjelentek egyeseknél a COVID-19 tipikus tünetei.
Forrás: ma7.sk

Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek