A Felvidéki Bajusz Találkozó csodájára jártak

bajusz_talalkozo

A rendezvény péntek esti és szombat délelőtti része nagyon kellemes családi hangulatban zajlott, ahol a nevelésé volt a főszerep. Előbbin a Tandem szervezetet képviselve Molnár Kriszta tartott interaktív történelem órát, utóbbin pedig a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség online kommunikációs kiadványát ismertette az érdeklődő szülők és pedagógusok körében Szabó Csilla és Juhász Gergely.

A délutáni megnyitótól közel kétszáz érdeklődővel zajlott a rendezvény. A kultúrház nagytermében a szebbnél szebb és értékesnél – értékesebb alkotások közül válogathattak az érdeklődők. Háttérben a Kackiás Verklis biztosította a piaci hangulatot. Ez mellé pedig mindenki megörökíthette ott eltöltött napját a Selfiemat segítségével, vagy a gyerekek arcukat pingáltathatták bájosabbá. Ezen kívül a legapróbbaknak Ringató foglalkozást Süll Kinga tartotta, ahol apukák és anyukák énekelhettek együtt csemetéjükkel.

A Kerékpáros programok a mérsékelt időjárás ellenére is megvalósultak, hála a lelkes marcelházi kerékpárosoknak és Izsák István kerékpáros szakembernek.

A felvonult felvidéki bajuszok közt tiszteletét tette Bárdos Gyula CSEMADOK elnök és Tokár Géza a Kerekasztal szóvivője is. A független zsűri, akit a Magyar Bajusz Társaság alkotott a marcelházi Lengyel Zoltán választotta 2015-ben Felvidéki Bajuszának.

A rendezvényt kürti és marcelházi borok társaságában a tombola húzás után a Foxies zenekar koronázta meg.

 


Hasonló cikkek