Pannonhírnök
Keresés
Close this search box.

A Herendi újra elkészíti a győztes Verstappen trófeáját

Nem marad serleg nélkül a győztes pilóta - megkapja 15 millió forintos vázáját

A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. újra elkészíti a vasárnapi 38. Forma-1-es Magyar Nagydíjon győztes Max Verstappen összetört trófeáját.

 

Simon Attila, a cég vezérigazgatója az M4 Sport Nemzeti Sporthíradó című műsorában elmondta, sajnálattal vették tudomásul, hogy ez lett a kupa sorsa, de mivel meglátása szerint a Herendinek a magyar országimázsépítésben is fontos szerepe van, pótolni fogják a serleget.

 

Max Verstappen (b) és a harmadik helyezett Sergio Pérez  a Forma-1-es Magyar Nagydíj eredményhirdetésén a mogyoródi Hungaroringen 2023. július 23-án (Fotó: MTI/ Czeglédi Zsolt)

 

“A csapatok majd eldöntik, ki volt a hibás, de mi vállaljuk az örömteli és nehéz terhet, és újra elkészítjük” – fogalmazott a vezérigazgató az idén 19. századi, keleties mintázatot idéző trófeával kapcsolatban.

 

A Herendi Porcelán hungarikum

 

Simon Attila kiemelte, minden alkotásukra örökös pótlási garanciát vállalnak, emiatt a mintatárban a Magyar Nagydíj serlegeinek másodpéldánya is ott van. A vázatest gyártása már el is kezdődött, így az eredetileg hat hónapos elkészítési folyamat most rövidebb lesz, és a Red Bull kétszeres világbajnoka pár hét múlva megkaphatja a kupát.

 

Pezsgősüveg okozta a balesetet

 

A győztesnek járó serleg akkor tört el, amikor a McLaren versenyzője, a második helyen zárt Lando Norris a dobogó segítségével nyitotta ki pezsgősüvegét, aminek köszönhetően a kupa ledőlt.

Forrás: MTI

 

A Herendi trófea balesete és eltörése megtekinthető alább:

 

 

Nyitókép: Max Verstappen átveszi a  győztesnek járó trófeát (Fotó: MTI/ Czeglédi Zsolt)

Kövessen minket a Facebookon is!

 

További cikkek