Pannonhírnök
Keresés
Close this search box.

A hőség miatt országszerte vizet osztanak a pályaudvarokon

Szombat reggeltől szerda este 8 óráig életbe lépett a "vörös kód"

A következő napokban várható hőség miatt szombat reggeltől szerda este 8 óráig életbe lépett a “vörös kód”. A harmadfokú hőségriasztás ideje alatt országszerte vizet oszt a MÁV-START és a Volánbusz a forgalmasabb pályaudvarokon és autóbusz-állomásokon – közölte a vasúttársaság szombaton az MTI-vel.

 

Tájékoztatásuk szerint a MÁV-START naponta 10 és 17 óra között biztosít ásványvizet utasainak a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon, míg a Volánbusz munkanapokon 12 és 14 óra között a Népliget autóbusz-állomáson és a vármegyeszékhelyek nagyobb forgalmú buszpályaudvarain.

 

Illusztráció (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

 

Jelezték: a vonatra várakozók így Budapesten a Nyugati, a Keleti és a Déli pályaudvaron, továbbá vidéken a miskolci, debreceni, nyíregyházi, békéscsabai, szegedi, kecskeméti, szolnoki, győri, pécsi, nagykanizsai, siófoki, fonyódi, tapolcai, zalaegerszegi és a celldömölki állomáson kaphatnak díjmentesen vizet.

 

Busz-állomások, ahol vizet osztanak

 

A busszal utazók pedig Budapesten a Népliget autóbusz-állomáson, míg a vidéki városok közül Békéscsabán, Debrecenben, Egerben, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen vehetik igénybe ezt a segítséget.

 

Mielőtt elindul valaki

 

A társaság arra is felhívta a közlekedők figyelmét, hogy a nagy melegben elegendő mennyiségű folyadékkal keljenek útra.

 

Forrás MTI

Nyitókép: Illusztráció (Fotó: MTI/ Hegedűs Róbert)

Kövessen minket a Facebookon is!

 

MEGOSZTÁS
Facebook
Twitter
LinkedIn
További cikkek