A Kamilla nevet kapta a Sóstó ZOÓ kiszsiráfja

 

Túl van a kritikusabb időszakon a Nyíregyházi Állatpark november elején született zsiráfborja, és már nevet is kapott.

 

Mivel a kicsi anyja első borjas tehén volt s tapasztalatlan, nem tudta, mit kell tennie az újszülött aprósággal ,s nem gondozta ezért gondozóink vették át a pótpapa szerepét.

Révészné Petró Zsuzsa, a Nyíregyházi Állatpark osztályvezetője – szóvivője szerdán tájékoztatta szerkesztőségünket az ünnepi eseményről.

Ez idáig babonából nem adtuk a kicsinek nevet, de a múlt héten megkérdeztük  a legnagyobb közösségi oldal állatparkos rajongóit, tegyenek névjavaslatokat.  Közel 300  lehetőség érkezett, melyek között volt cuki, megdöbbentő és ötletes is .

Általában szavazásra szoktuk bocsátani kölyök állataink leendő keresztnevét, de ez esetben a döntést a kiszsiráf gondozóira bíztuk, hiszen több hónapon keresztül ők virrasztottak mellette, s mivel anyja nem etette, pótszülőként ők etetik, gondozzák  nap mint nap.

Gondozóink hosszas mérlegelés utána a Kamilla nevet adták a kis nősténynek. Több okból is ezt a nevet választották a 210 cm-es 2.5 hónapos borjúnak; a kicsi bélgyulladása alatt napokig kamillával teáztatták, emellett hosszú szempilláival nap mint nap „kamillázik”.

 

Forrás: Sóstó ZOÓ – Nyíregyházi Állatpark


Hasonló cikkek