A kárpátaljai városokban pótlólagos óvintézkedéseket vezettek be

Kárpátalja városaiban egyre szigorúbb rendszabályok bevezetésével igyekeznek megakadályozni a koronavírus terjedését. Az élelmiszerüzletek, a patikák, néhány drogéria és a nyitott piacok kivételével minden bezárt. A tömegközlekedés gyakorlatilag megállt.

Munkács

A Latorca-parti város önkormányzata pénteki ülésén elfogadott döntés szerint az összes bevásárlóközpontot is bezárják a hétvégére.

A döntés értelmében holnaptól felfüggesztik a városi tömegközlekedést is, a központot pedig lezárják, ide személygépkocsival is tilos lesz behajtani.

A rendőrség egész napos járőrözést tart és ellenőrzi, hogy a lakosok betartják-e a karantén óvintézkedéseit.

Beregszász

A Beregszászi Városi Tanács zárt ülése utáni sajtótájékoztatón Babják Zoltán polgármester a COVID-19 terjedésének megakadályozását célzó intézkedésekről számolt be.

A város kórháza még nem rendelkezik a vírus kimutatására szolgáló tesztekkel, s mindössze három lélegeztető gép áll rendelkezésre. Babják Zoltán elmondta, a tanácsülésen döntés született arról, hogy pótlólagosan 500 ezer hrivnyát utalnak át a kórház számlájára.

A város vezetése számos intézkedést fogadott el annak érdekében, hogy ne terjedjen a településen a koronavírus. Bezárt több közintézmény, beszüntették tevékenységüket a piacok, éttermek, közétkeztetési egységek, bárok, klubok, diszkók, uszodák, múzeumok. A színházban is karantén van.

Nem látogathatók a könyvtárak és más közművelődési intézmények, szórakoztató központok, játszóterek, sportpályák, fitneszklubok, edzőtermek, szépségszalonok. A városban iránytaxiként működő autóbuszokban tilos tíz utasnál többet szállítani.

Ungvár

Ungváron a nyitva tartó helyeken korlátozásokat vezettek be. A polgármesteri hivatal határozata értelmében a 200 négyzetméternél kisebb területű üzletekben egyszerre 5, a 200-tól 1000 négyzetméteresek 10 vásárló tartózkodhat a szupermarketekben egy időben 100-an lehetnek. A kis boltokba egyenként léphetnek be a vevők.

A benzinkutakon, patikákban  2 méteres távolság betartása kötelező.

Március 21-től a szállodák és más szállásadó helyek nem fogadhatnak új vendégeket.

fotó: kiszo.net


Hasonló cikkek