A kiesett jövedelem pótlása csak az egyik oka annak, hogy miért lehet fontos az életbiztosítás

A sok minden közül, amit az életről tudunk, a kiszámíthatatlansága az, amelyet soha nem szabad elfelejteni. Az egyik pillanatban még a legboldogabbak vagyunk, a következő már szomorúságot is hozhat, és soha nem lehet tudni vagy megjósolni, hogy mi történik ezután.

Mindenki tudja, miért fontos az életbiztosítás, de sokan inkább figyelmen kívül hagyják a valóságot, hogy mi történne, ha a megfelelő védelem nélkül hirtelen meghalnának. Gyakran előfordul, hogy azért nem döntenek a megkötése mellett, mert abban a tévhitben élnek, hogy amíg ők makkegészségesek, addig nem jutnak hozzá a pénzükhöz.

De a megtakarításos életbiztosítás segítségével nem kell választani az életbiztosítások adta kényelem és a jövőbeli tervek között. Egyszerre lehet gondoskodni mindkettőről aszerint, hogy a biztosítottnak éppen milyen szakaszban tart az élete.

Rendszeres, forintalapú megtakarítás

Bármely formáját is választjuk ennek az életbiztosításnak, mindegyiknél lehetőség van a haláleseti juttatások mellett havonta, negyedévente, félévente illetve évente egy meghatározott készpénzérték félretételére. Ahogy ez az összeg idővel növekszik, úgy használható fel különböző költségek fedezésére, mint például autóvásárlásra. Szükség esetén a nyugdíjas évek alatt is igénybe vehető.

Az oktatási költségeket is fedezheti

Egy szülő számára minden esetben a gyermekei jövője a legfontosabb. Az életbiztosítás segíthet a jövőbeni gyermekgondozási és oktatási költségek kifizetésében, különösen az egyetemen. Még akkor is érdemes átgondolni a megkötését, ha már van meglévő tartalék az oktatás finanszírozására, ugyanis a haláleseti ellátás további pénzt biztosíthat erre a célra.

Védelem a család anyagi jövője érdekében

Nem valószínű, hogy több évig vagy akár évtizedekig fedezni tudja a család költségeit az a pénzösszeg, amit az átlagember élete során összekuporgat, ha váratlanul történik valami. Lakhatás, élelmiszer, közművek, ruházat, autófenntartási és egészségügyi költségek, és ezek csak töredékei annak, amit havonta be kell fizetni.

Bizonyos típusú adósságok nem szűnnek meg a halál után

Az életbiztosítás segíthet a szeretetteknek kifizetni minden adósságot, amelyet a biztosított maga mögött hagy, beleértve a hitelkártya és üzleti tartozást, a személyi és/vagy oktatási hiteleket, illetve a jelzáloghitelt.

Drága lehet a temetés

Nem elég a haláleset által keletkezett érzelmi nehézségekkel megbirkózni, még erre rátesznek egy lapáttal a temetés anyagi költségei is. A család felhasználhatja az életbiztosításból származó haláleseti juttatások egy részét, hogy ebből fizesse ezeket a kiadásokat.

A megtakarításos életbiztosítás bárki számára, az élet bármely szakaszában alkalmas

Az élet különböző szakaszaiban élő egyének bölcs döntést hozhatnak, hogy gyarapítsák vagyonukat, felépítsék álmaikat, és ápolják szeretteik szebb jövőre vonatkozó törekvéseit, ha megértik az életbiztosítás fontos szerepét a pénzügyi tervezésben.


Hasonló cikkek